2011. március 14., hétfő

A Milósfai Kertbarátkör bemutatkozása

Tisztelt Kertbarát Kör tagok, miklósfai lakosok és mind azok, akik érdeklődésből, vagy csak véletlenül kattintottak ide!

Hosszú idő telt el azóta, hogy 2002.04.19-én a véletlen és a megjelentek bizalma alapján a Miklósfai Kertbarát Kör újjá alakult. Ezen az alakuló ülésen mesélte Pista bácsi - néhai dr. Kotnyek István, örökös tiszteletbeli elnökünk, hogy jogelődünk 1974-1988-ig eredményesen működött, és ahogy fogalmazta, „egy kis vérfrissítéssel újra feltámasztható”.
Ez a megújított vezetőség immár második ciklusában tevékenykedik a „közjaváért” azzal a kb.20 fős maggal, akik funkció nélkül is teszik a dolgukat és mindig, minden Miklósfai rendezvényen ott vannak szervezőként, segítőként, vagy résztvevőként.
Számomra meglepő volt ennek a kis közösségnek az összetartó ereje, hogy jelentősebb külső anyagi segítség nélkül is meg tudta szervezni önmagát és az eltervezett ötleteket meg is valósította! Talán mert falu ez, akármennyire is városrész?
Hiszen semmi nincs előzmények nélkül, már az is kisebb csodának számított, hogy ez a „falu” (én csak így hívom) 20 évvel ez előtt képes volt felépíteni saját erőből kultúrházát, melyet Mindenki Házának hívunk.
Nyugdíjas tagjaink is megtalálhatók bármely társadalmi munkához és ők alkotják a Nyugdíjas Kör gerincét. Nagy talány a fiatalság! Vajon ők majd beleöregednek-e apáik hagyatékába, vagy elvész a falusi szőlőhegy kultúra? Átveszi helyét az akácos és a sör?
Mi tesszük a dolgunkat és nem átallunk szőlőt telepíteni, diófát ültetni…
2002 óta minden történést dokumentáltunk, mintha önálló egyesület lennénk és ezekből adunk most ízelítőt a teljesség igénye nélkül, hogy követhető legyen eddigi tevékenységünk.
Természetesen fotók is készültek az eseményekről. A kényesebb ízlésűektől előre is elnézést kérek, de csak a magam szórakozására fotózok, képzettség nélkül, Pajtás gépemmel és kis teljesítményű vakuval (Panasonic FZ-20).
Némi szelektálás után most közszemlére bocsátom közösségi eseményeken készült vágatlan képeimet, melyek a paparazzi szemével, de nem rossz szándékkal készültek.
A dokumentumok és a fotók további felhasználása csak engedélyemmel történhet.

Jó szórakozást kíván:
Imrei Ferenc
A Miklósfai Kertbarát Kör elnöke
30/3354561

Nagykanizsa-Miklósfa 2010-08-14

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése