2011. március 21., hétfő

A Miklósfai Kertbarát Kör 2010. évi dokumentumai

2010.04.18. Kanizsa TV híradása a borversenyről:

Nagykanizsa - A hét végén borversenyt rendeztek Miklósfán. A kiváló borokat a Da Bibere Borlovagrend tagjai zsűrizték dr. Pálfy Dénes vezetésével.
 A hagyományos miklósfai borverseny idén eltért a korábbiaktól, hiszen a tavaly elhunyt pedagógusra, közéleti személyiségre, szőlészre, helytörténészre és szakíróra, dr. Kotnyek Istvánra is emlékeztek.
Imrei Ferenc, a Miklósfai Kertbarát Kör vezetője elmondta, hogy kilencven bormintát adott le 46 nevező. Ez kevesebb, mint szokott lenni, de a tavalyi nagy jégverés után jó eredménynek tartják. A sok nevező addig eszmecserét folytatott, amíg a kilenc tagú zsűri az értékelést végezte. Nem kevés kortyot kellett megízlelniük, a borok illatát, zamatát megvizsgálniuk. Minden nevező oklevelet kapott, számos díjazott bor közül választották ki Miklósfa fehér és vörös borát. Előbbi címmel Németh József olaszrizlingjét, utóbbival Imre Béla vegyes vörös borát díjazták. A résztvevőket meg is vendégelték, természetesen nem maradhatott ki az est kínálatából a miklósfai kerekrépa. A versenyt követő nótázáshoz Major Lajos csinált kedvet harmonikájával.

A borverseny képei itt nézhetők meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése