2011. március 21., hétfő

A Miklósfai Kertbarát Kör 2010. évi dokumentumai

Beszámoló           

                                                                                                                                    
A Miklósfai Kertbarát Kör ez évi programjai jól indultak
Január 14-én megtartottuk évi rendes közgyűlésünket, melynek programja a meghirdetett napirendi pontok szerint alakult. Az elmúlt évi események felidézése után a pénzügyi beszámoló, az éves tagdíj elfogadása, valamint az idei programterv került megszavazásra.
A február 17-i X. Répafőző Versenyen ismét neveztünk a hagyományos étkek kategóriában, valamint 10 tagunk felajánlásával 16 fajta bort kóstolhattak a vendégek.
A „Borutca” ismét emelte a rendezvény hangulatát és a Gyékényesi Nótakör jóvoltából megvalósult a jó étel-jó bor-szép nóta hármas kombinációja is.
A vezetőség szorgalmasan tevékenykedett, hiszen az idei programok megszervezésén kívül a Városszépítő Egyesület vezetőségének munkájában, a Mindenki Háza további felújítási előkészületeiben ugyanúgy kivettük a részünket, ezért a sok gyűlés, megbeszélés felsorolásától eltekintek.
Részt vettünk a febr. 29-i „hálanapi”vacsorán, ahol Dömötörfy Sándor a Közművelődési és Városszépítő Egyesület, mint a Körök „anya szervezetének” elnöke, megköszönte a megjelent közel 90 főnek a sok társadalmi munkát, melyből tagjaink komoly mértékben kivették részüket.
Reméljük ez a látványos összefogás, és annak eredménye újabb lendületet ad Miklósfa közösségi életének.
Február 25-én 47 fő részvételével Kovács István a Syngenta cég képviselője a szőlő növényvédelmi technológiájáról tartott szakmai előadást. E programot megelőzte egy kiállítási megnyitó Molnár Imre képeiből. Lengyák tanár úr tréfásan meg is jegyezte, hogy ez lesz az új módi Miklósfán, szakmai program csak a kulturális után következhet!
Február 27-én, szombaton sor került első társadalmi munkánkra is. 12 fős lelkes csapat tisztította ki a „Hegedűs Pál fasort”, azaz az első hegyhát kapujához vezető utat.
Március 5-én hallgathatta meg az érdeklődő közönség dr. Bussay László borászati előadását.
A megjelent 54 fő nem csalódott, mert élvezetes, közérthető módon a borkészítés gyakorlatának minden csínja-bínja szóba került, és mindeközben olyan kiváló Bussay borokat kóstolhattunk, mint az Olasz rizling, Rajnai rizling, Pinot Noire, melyek már túlmutatnak az eddig hitt zalai minőségen.
Március 6-án, szombaton került sor idei második „jó cselekedetünkre”! Ugyanis ezen a napon 34 segítőkész ember lepte el Örökös Tiszteletbeli Elnökünk, jó barátunk, az elhunyt dr. Kotnyek István birtokát. Először a „balesetvédelmi oktatást” tartotta meg Marika, mely során a cseppfolyós lélekmelegítő került először a szervezetbe. Ezután került sor a metszési bemutatóra, ahol mindenki bizonyíthatta tudását. Akkora hévvel dolgoztunk, hogy még szerszámtörés is előfordult! A dolgokra legnagyobb rálátással mégis Gárdonyi Józsi barátunk bírt, mivel Ő a domb tetején a főszakácsi teendőket látta el. Ment a munka becsülettel, aminek meg is lett a jutalma! A házigazda asszonyok és segítőik jóvoltából válogathattunk a finomabbnál finomabb csülök-, birka- és vaddisznó pörkölt között. Délután kettőre hideg szél támadt, de minden munka, pörkölt és bor elfogyott.
Ragyogott a nap, és Pista bácsi fentről mosolygott ránk!

Imrei Ferenc
Kertbarát Kör elnöke

A "hálavacsora" képei itt nézhetők meg.
A Bussay előadás képei itt nézhetők meg.
A szőlőmetszés Pista bácsinál képei itt nézhetők meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése