2011. március 21., hétfő

A Miklósfai Kertbarát Kör 2010. évi dokumentumai

Grafikai kiállítás és kertbarát köri előadás

Lead_mindenkihazaMiklósfán, a Mindenki Háza galériájában (dísztermében) 25-én, csütörtökön este egyszerre két programra is várták az érdeklődőket. Először Molnár Imre vajdasági grafikusművész metszet-kiállításának megnyitójára került sor, majd a kertbarátok körében Kovács István a Syngenta területi képviselője tartott a tavaszhoz igazodóan aktuális, a növényvédelemmel kapcsolatos előadást.
A terem zsúfolásig megtelt, mikor a közös programon Lengyák István pedagógus köszöntötte a megjelenteket. Bevezetőjében arról szólt, hogy a Mindenki Háza sikeresen kapcsolja össze a szakmai programokat a művészeti rendezvényekkel. Szavait követően a miklósfai iskola tanulói adtak rövid zenés irodalmi műsort, majd Lengyák István szólt a nagyszerű vajdasági grafikusművész, Molnár Imre metszeteiről.
Mint mondta, Molnár Imre egy háromnyelvű vajdasági faluban született, ahol a német, a szerb és a magyar emberek mai is egyformán használják anyanyelvüket, és a másik két nyelvet is. Ez a „nemzetközi” identitás tudat is segítette a művészt abban, hogy még nyitottabban forduljon a világ dolgai felé, s ábrázolja azt nagyszerű grafikáival, elsősorban linóleum-metszetekkel.
A tanár úr ismertetőjét követően Imrei Ferencnek adta át a program vezetését, aki röviden bemutatta Kovács Istvánt, az est szakmai előadóját. A majd egy órás vetített képes előadást, hosszú (elsősorban a kertészet témakörében zajló) kötetlen beszélgetés követte.
Molnár Imre metszeteit a Mindenki Háza galériájában március 28-ig tekintheti meg az érdeklődő közönség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése