2011. március 21., hétfő

A Miklósfai Kertbarát Kör 2010. évi dokumentumai

2010.07.20. Kertbarát kör hírek a honlapra:

Kertbarát kör hírek

A Miklósfai Kertbarát kör nyári programjai általában a társadalmi munkák szervezésével telnek, majd a szüret előtti kirándulás a jutalma a dolgos hétköznapoknak.
Idén sem volt ez másként, mivel a megépített hegykapuk környezetét illik rendben tartani.
Április 23-án kezdtük a kaszálásokat, gereblyézést és ezekben a munkákban általában egy megszokott 5-10 fős csapat dolgozik, saját géppel, saját benzinnel. Legutóbbi akciónk alkalmával, látva az összehangolt munkát, már árajánlatot is kértek tőlünk birtok rendbetételre, de mi csak ingyen és csak magunknak…
Április 25-én megtörtént a Szent György napi búcsú alkalmával hagyománnyá vált Szőlő Jövések Könyvének és az új szőlővesszőknek megáldása.
Körünk vezetősége képviseltette magát Dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő és a „Da bibere” borlovagrend nagymestere június 4-i temetési szertartásán, Keszthelyen. Karcsi bácsi, míg egészsége engedte, mindig szívesen elnökölt borversenyeink zsűrijében. Jó tanácsait, bíztatását megőrizzük emlékeinkben.
Kivettük részünket a majálisi Répa Guiness rekord kísérlet és program szervezésében, melyet Városszépítő Egyesületünk rendezett, és Miklósfa jó hírét újra tovarepítették a híradások!
Nyugdíjas tagjaink az I. Hegykapu antik szőlőprését konzerválták újra, hiszen az állagmegóvásra is vigyáznunk kell, nem csak a küllemre.
Meghirdettük idei kirándulásunkat is, mely keretében augusztus 7-én ismerkedünk híres zalai pincészetekkel. E rendezvényünkre a mellékelt program alapján szeretettel várunk minden jelenlegi és leendőbeli tagot és kívülállót egyaránt!
Bekapcsolódtunk a Mindenki Háza felújításának 2. ütemébe, és várjuk minden segítőkész tagunk jelentkezését, aki munkájával hozzá kíván járulni az épület és környezetének szépüléséhez!
Imrei Ferenc elnök

A világrekord répafőzés előkészület képei itt nézhetők meg.
A segítők vacsoráján készült képek itt nézhetők meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése