2011. június 22., szerda

Társadalmi munka június 14-18 között

Június 14-én meghívottként részt vettem a Városszépítő Egyesület vezetőségi ülésén.
Az egyesület elnöke részletes tájékoztatást adott a pénzügyi helyzet pillanatnyi állásáról és az adósság rendezéssel kapcsolatos lobbizásról, ígéretekről.
Kíváncsian várom a fejleményeket! Mindenki azt szajkózza, hogy oda érdemes pénzt adni, aki még tesz is hozzá, több értéket teremt! Hát akkor nekünk igen csak érdemes kéne legyen...
A Kertbarát Kör tagjai azt hiszem, minden tőlük telhetőt megtesznek az ügy érdekében.
Dömötörfy Sándor elnök elsorolta a 19-ig megvalósítandó munkákat, amire négy nap lévén  magam sem hittem a sikerben. De örömmel tapasztaltam, hogy a megjelent vezetőségi tagok egyöntetűen és lelkesen az ügy mellé álltak, és feladatokat vállaltak az Operett Gála sikeres megrendezéséért.
Még felsorolni is sok, mi minden készült el ez alatt a pár nap alatt. Mint önkéntes culáger két délután vettem részt a munkákban, így csak az általam látottakról tudok beszámolni.
Természetesen megint körünk tagjai, és a nyugdíjasok végezték a segédmunkát, de csatlakoztak hozzánk a hölgyek is!
A cél, a "grillkert" rendbetétele volt a szabadtéri rendezvény idejére.
Több tagunk is jeleskedett az árokásásban, mert a házból ki lett vezetve a víz és villany, vissza külső mosogatótól pedig a szennyvíz. A már felállított asztalokat, padokat gyalulás után a lányok lefestették.
Betemettük az árkokat, majd a lányok langalival beüzemelték a kemencét.
A két Pista szomszéd, meg én, azaz a "Teleki Blanka szocialista brigád" befonta a még üres kerítésmezőket Kiss tanárbácsi közreműködésével. Aki egyébiránt igen rossz helyen lakik ( a kemence mellett ), mert a zörgést meghallva mindig belebonyolódik (szívesen) a társadalmi munkákba.
A vállalkozók ismét kitettek magukért, mert készült még mosogató csempézve, munkaasztal, grill rostély, malacsütő, méretre szabott ajtó a malacsütőre és hangulatvilágítás az asztalokhoz, munkalámpák a kemencéhez. Szóval, nagyon ötös lett!
Az előkészületekről itt, a munkák eredményéről pedig a vasárnapi műsornál teszek fel képeket:

Készül a világítás
Még nagy a felfordulás



Kultúr igazgató kikéri a főesztéta véleményét

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése