2014. március 1., szombat

Németh Géza becsehelyi borász előadása Miklósfán.

Február 27-én került sor a Dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör idei második borászati előadására, melynek előadója Németh Géza becsehelyi borász volt.
Bemutatkozásként az előadó a szőlőhöz való kötődéséről beszélt, hiszen nála a szőlőoltvány-előállítás megelőzte a borászkodást. Borainak készítése során a hagyományos, kézműves technikákra támaszkodik és igyekszik megőrizni a fajtákra jellemző illat és ízvilágot.
Mivel termőhelyi adottságaink csaknem azonosak, ezért a környéken jellemző kisbirtokos borászoknak nagyon sok hasznos gyakorlati tapasztalatot sikerült átadni. A kilenc féle bor kóstolgatása közben megtörtént a borok készítési körülményeinek elemzése és a legfontosabb szüretelési és erjesztési feladatok kiértékelése.
Németh Géza nem csak kitűnő boraival ismertetett meg bennünket, hanem biztatta a jelenlevőket a rangos becsehelyi pálinkaversenyen való részvételre is.
Ezután pedig egy olyan gesztust gyakorolt tagjaink felé, amilyenre még nem volt példa!
A rendezvény megállapodott tiszteletdíját felajánlotta kertbarát körünk támogatására!
A Mindenki Háza dísztermét megtöltő szőlősgazdák a jó hangulatú program végén elégedetten állapították meg, hogy egyre több olyan zalai borásszal találkozhatunk, akinek a borai megállják a helyüket bármelyik országosan neves borház borai mellett!
Ez pedig azt bizonyítja, van eredménye a szakmai munkának, ismét lehet rangja a zalai bornak!

Néhány kép az eseményről:

Németh József elnök bemutatja Németh Géza becsehelyi borászt.
Ismét megtelt a Mindenki Háza díszterme.
Egy pazar fajtasor a becsehelyi hegyről.
Persze mindig van kérdés!
Az előadás végén értékeltük is Németh Géza borait.
Program ajánlat!

Valamennyi kép a webalbumban, ide kattintva megnézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése