2014. március 16., vasárnap

A Közművelődési és Városszépítő Egyesület közgyűlése. 2014.03.12.

A meghívóban szereplő napirendi pontok szerint zajlott a Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület idei közgyűlése.
Az egyesület elnöke, Dömötörfy Sándor tájékoztatta a tagságot arról, hogy 27-én lejár a mandátuma az egyesület vezetőségének, ezért a következő, tisztújító közgyűlésre közgyűlésre ekkor kerül sor.
Az elnök rövid tájékoztatót tartott az elmúlt év nehézségeiről, eredményeiről és az egyesület programjairól, majd átadta a szót a különböző körök vezetőinek, akik részletesen ismertették múlt évi munkájukat.
Régóta jellemző Miklósfa közéletére, hogy az egyesület szervezeti keretei között, de mégis nagy fokú önállósággal és önálló pénzügyi gazdálkodással, általában pályázati, vagy külső támogatás nélkül működnek különböző körök és klubok, melyek a közgyűlés előtt számot adnak éves munkájukról.
A pénzügyi önállóság azt is jelenti, hogy bevételeikkel önállóan gazdálkodnak, programjaikat önállóan tervezik, de az egyesületi nagyobb programokat (Répafesztivál, Falunap, stb.) is segítik, azokon részt vesznek. A társadalmi munkák döntő részében is a klubok tagsága vészi ki a részét.
A 67 fős tagsággal működő Nyugdíjas Klub munkájáról Sajni József elnök számolt be. A rendkívül aktív nyugdíjasok sok sikeres programmal büszkélkedhetnek, melyek között kirándulás, bál és társadalmi munka is akadt.
A Dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör tevékenységét Németh József elnök ismertette.
A 71 fővel rendelkező kör tagjai között már nem csak miklósfaiak, de szép számmal kanizsaiak is akadnak.
Az elmúlt év változatos programjai mellett tagságunk folyamatosan gondozza az általa létrehozott hegykapukat, gondoskodik a szőlősgazdák és kertművelők szakmai továbbképzéséről, melyet a borversenyek eredményei is visszaigazolnak.
A 35 fővel működő Mi-NŐK Klub rendkívül sokrétű eseményeiről Iványiné Margitka tartott ismertetőt.
Tagjaik az egészségmegőrző programokon kívül rendszeresen részt vesznek az Aviva tornán, színvonalas főzési továbbképzéseket szerveznek és minden miklósfai rendezvény finomságairól Ők gondoskodnak!
A 2011-ben alakult Miklósfai Szirének Püspökiné Jámbor Zsuzsanna vezetésével már állandó vendégei a helyi rendezvényeknek, repertoárjukat folyamatosan bővítik, a népdaloktól a nosztalgia slágereken át az operettszámokig.
Az egyesület keretein belül és azzal együttműködő szerveződésekről Farkas Katalin, éppen fizetés nélküli szabadságon levő részmunkaidős kultúrosunk számolt be.
A fiatalabb korosztályt megmozgató Zumba 10-15 fővel működik. Sajnos a korábban jól működő Baba-mama Klub megszűnt, akár csak a Játszó ház és a Mozgó Könyvtár is. Viszont sikeres a szinte ingyenes 12 fős angol középfokú tanfolyam.
A helyi Polgárőr csapat is két nagyobb összejövetelt bonyolított az elmúlt évben és ők biztosítanak minden helyi rendezvényt is.
Az egyesület fő programjai az elmúlt évben a "Répafesztivál", a "Kanizsa Kultúrszüret és Falunap", valamint a "Szent Miklós napi megemlékezés" voltak.
Idén április 10-én lesz az egyesület megalakulásának 25. évfordulója!
Van miről emlékezni, hiszen nagyon kevesen dicsekedhetnek olyan eredménnyel egy egyesület részéről, hogy egy városrésznek kultúrházat épített, majd azt 20 év után fel is újított! Mindkét jeles esemény Dömötörfy Sándor kezdeményezésére és szervezésével valósulhatott meg!
A jelenlevők a beszámolók elfogadása után, a második napirend keretében megválasztották a jelölő bizottságot, melynek feladata lesz a tagság véleményének meghallgatása után a következő közgyűlésre méltó és ambiciózus jelölteket állítani a vezetőségbe.
Képek a közgyűlésről:

Miklósfai Városszépítő Egyesület közgyűlése.
Beszámoló a Nyugdíjas Klub tevékenységéről.
Beszámoló a Kertbarát Kör munkájáról.
Beszámoló a Mi-NŐK rendezvényeiről.
Ennyire azért nem vidám a helyzet....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése