2013. november 26., kedd

Magyarnóta est a Mindenki Házában, 2013. november 9-én.

Egy kissé elmaradtam a hírek, történések naprakész megosztásával, de mindig nem érhet rá az ember, na meg az éjszakába nyúló képfeltöltéshez sincs sokszor türelem...
De a szép emlékeket sohasem késő felidézni és munícióm lesz még akkor is, ha a fél méteres hótól három hétig ki sem lehet mozdulni a házból!
A Dr. Kotnyek István Miklósfai kertbarát Kör minden év novemberében tartja hagyományos nótaestjét, melynek a kellemes kikapcsolódáson kívül az is a célja, hogy a bevételből és a tagdíjakból finanszírozni lehessen majd a jövő évi szakmai programokat, hiszen mindent önerőből hozunk létre.
 A Mindenki Háza nagyterme az alkalomhoz illő terítékkel várta a vendégeket.
A házias vacsora után Farkiss Béla és népi zenekara szórakoztatta a közönséget, majd Kalmár Magda és Bokor János előadói estje következett.
Jó hangulatban nem volt hiány, hiszen sok dalnál nem csak a cigány zenekar, hanem a közönség is "kísérte" a művészeket!
Ismét színvonalas estnek lehettünk részesei, mely után a fellépők ismét úgy nyilatkoztak, a miklósfai nótaestek hangulata már pesti körökben is ismert, ide mindig szívesen jönnek fellépni!
A cigányzenekar átvonult a kisterembe, ahol hajnalig kísérték a nótázni vágyókat, miközben a nagyteremben Húros Tibi csapott a húrok közé, hogy táncra penderítse a nosztalgia zenére éhes bálozókat.
A rock and rollt csak a tombola húzás akasztotta meg rövid időre és ahogy ilyenkor lenni szokott, fogyott a kalória és az Unicum hajnalig...
A telt házas bál méltó zárása is volt egyben a Kertbarát Kör idei rendezvényeinek, melyek a szórakozást és a szakmai fejlődést egyaránt szolgálták tagjainknak és az érdeklődő vidékieknek egyaránt.
Most egy kis fenyőzés következik, majd hamarosan a Karácsonyi ünnepek és januártól új év, új ötletek, Répafesztivál, báli szezon...gyanítom lesz még miről beszámolnom!

Csak néhány fotó a Nótaestről, mert előtte a 40. érettségi találkozóm lemerítette az akksit:

Kalmár Magdát Farkiss Béla cigányzenekara kíséri
Minden hely elkelt a Mindenki Házában.
Bokor János bársonyos hangja sokakat elvarázsol.
Kalmár Magdával együtt dalolt a közönség.

Jó kedvvel, jó kedvet csináltak a vendég művészek!

Előadás után a bálozók vették birtokba a placcot.

Húros Tibi mindig kedvet csinál a tánchoz!
A végén csak homályos mozaikokból kellett összeraknom a sztorit...





A készült fotók a képgalériában is, ide kattintva megnézhetők.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése