2012. február 1., szerda

Óvodás farsangi bál 2012

Már húsz éve nagy rajongója vagyok a miklósfai óvónéniknek és az általuk szervezett óvodás báloknak!
Óvónénik, dadusok, szülők mindig lelkesen készültek és szerepeltek a bálokon, ami sohasem egy szimpla buli, vagy pénzgyűjtés, hanem a közösség igazi ünnepe, hiszen minden évben egyedi műsort adnak elő!
Ez gyakran szórakoztatóbb volt a szilveszteri műsornál és rögtön meg is adta az est hangulatát.
Néha egész komoly karakterek jelennek meg, mint a mostani produkcióban is!
A régi falusi színjátszókat idéző jelenet a részegségében meghótt (hulla merevre itta magát) "falu bikájának" a siratását dolgozta fel.
A szesztestvér annyira jól adta elő a mórét, hogy feltételezem, vagy átélt már ilyet, vagy látott közelről, vagy csak egyszerűen tehetséges!
A telefonos jelenetnél pedig beugrott egy a "Szarneválnál"megtörtént eset, amikor is a piás melóst telefonhoz hívták, hogy az asszony keresi! Szia anyukám! Hogy vagy anyukám! Kb. tíz percig a süket kagylónak, aztán megkérdezték tőle, na mit akart az asszony? Aszt nem tudom, de nagyon mérges lehetett, mert nem szólt bele semmit!
A tavalyi banya csodás változással kikapós menyecskévé szépült, és személy szerint beleszőtt engem is a monológjába, bár a "jóképű" jelzőt már költői túlzásnak véltem, vagy csak összekevert a fiatalabb kollégámmal...
Marika sirató néni kántálásától meg egyszerűen behaltam, annyira élethűen és szenvtelenül adta elő, hogy rögtön körülvett a fájdalom!
Szóval nagyon poénos volt megint!
Utána a liszói lányok boszorka tánca következett.
Hát, ha régen is ilyenek lettek volna a boszorkányok, biztos nem égettek volna meg egyet sem!
A látványos, néha akrobatikus elemeket átszőtte a szolíd erotika, az erőteljes smink hatását fokozta a temperamentumos zene, de a végén senki nem repült el a vadiúj seprűjén...


A miklósfai ovisbál csipet-csapata
Kicsiszívem lássuk dobog-e még?
Mi az hogy! Nagyon is!

Színpadra lépés előtt meg kell tartani a balesetvédelmi előadást!
Na, így könnyű feladni a penitenciát!
Öt sört kérek az élethű alakításhoz!
Belebukfencejjek, vagy inkább belerókázzak?
Halló! Anyukám!
Nincs mit tenni! Beállt a hulla merevség!
Boszik! Seprűre fel!
Energikusan szállnak a pasikra
Nincs az a polgármester, aki ellent tudna állni nekik!

A képek sajnos nem lettek jók a setétségben, de annyi kép-szöveg ötletem támadt, hogy egy Dolák-Saly stílusú diavetítést azért csinálok belőle. A többi kép ide kattintva nézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése