2012. február 11., szombat

A Gasztroangyal Miklósfára látogatott!

A legfrissebb répahírt szeretném megosztani mindenkivel!
A répafőző Verseny utáni héten, vagyis január 26-án az MTV gasztroangyala, Borbás Marcsi és csapata látogatott el Miklósfára. Czupi Gyulán és a Répakönyvön keresztül találtak meg a szervezők, hogy segítsek abban mit lenne érdemes egy teljes műsoridőt kitöltő répás témában bemutatni.
Bár menet közben a koncepció folyamatosan változott, pl. elmaradt a kanizsai piac bemutatása, ahol egyéb répafajták és savanyóságok is szóba kerültek volna, de sebaj!
Így legalább a miklósfai kerekrépa adja a műsor gerincét.
Ajánlásom alapján Vadkerti-Tóth Jánosné, Mariann gardírozta a társaságot, mint a kerekrépa termelés és savanyítás legfőbb miklósfai potentátja. A répás ismerkedés után a Pénzes Szimonetta által felkért MI-NŐK klub profi háziasszonyai a miklósfai hagyományos répaleves és répás rétes készítés rejtelmeibe avatják be a nézőket. Közben a stáb meglátogatta a Gygo-fagyizót, ahol megkóstolhatták a répás fagyit, ízlett is mindenkinek!
Délután pedig Borbás Marcsi a Mindenki Háza konyhájában még rittyentett egy finom répakrém levest is, Gordon Ramsay receptje alapján.
Én munka után, amire minden készen lett, tudtam csak csatlakozni a programhoz, melynek a legkellemesebb részében vehettem rész, vagyis a vacsora közbeni beszélgetésben.
Meló után igen leesett a vércukrom, ezért megkínáltak Vadkertiék finom körte pálinkájával. Ez már magában is jót tett, de Szimó mondta, menjek a konyhába kapok még egy kávét is.
Persze láttam, csak Borbás Marcsi tüsténkedett bent és nem hagyhattam ki a poént: "azt mondták van itt egy csinos presszós hölgy akitől kérhetek egy kávét"!
Nem jött zavarba, nagyon kedvesen bemutatkozott és mondta: természetesen!
Rendkívül aranyos, közvetlen teremtés és élőben még jobban is mutat, mint a tévén keresztül!
Finomak lettek a répás ételek, aztán, hogy mi kerül bevágásra a műsorba, arról mindenki meggyőződhet február 18-án a 17,30-kor kezdődő Gasztroangyal című műsorban, mely később feltöltve itt is nézhető lesz!


Borbás Marcsi, Vadkerti-Tóth Jánosné Mariann és Imrei Ferenc a répás vacsora utáni elégedett mosollyal
A Kertbarát Kör közgyűlésére érkező tagjaink is találkozhattak Marcsival, akik közül többen kerek szemekkel úgy néztek rá, mintha egy igazi földre szállt (Gasztro) angyalt láttak volna...
Remélem ez a műsor is tovább öregbíti majd Miklósfa, a miklósfai savanyított répa és a miklósfai répás menyecskék jó hírét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése