2023. április 16., vasárnap

XXI. Répafőző Fesztivál Miklósfán a Mindenki Házában.

 Két év covid miatti kihagyás után új időpontban, április 15-én került megrendezésre a 21. Répafőző Fesztivál.

A megfiatalodott Közművelődési és Városszépítő Egyesület takarékossági okokból jobbnak tartotta a tavaszi időpontot és mert a kerthelyiség enyhíthetett a szokásos tumultuson.

A csöpörgős idő nem sok jót ígért a kezdéskor, pedig a szervezők alaposan felkészültek. Zökkenő mentesen ment a beléptetés és bőven volt terített asztal az érkezőknek. Három és fél kondér tartalmas húsos paradicsomos répaleves és 13 nagytepsi rétes várta a vendégeket, hogy senki se maradjon kóstoló nélkül. Büfé és kézműves árusok színesítették a kínálatot. Ennyi kisgyerek még soha nem vett részt répafőzőn és láthatóan nagyon jól érezték magukat. A társadalmi munkában főző és tálaló, többségében fiatal anyukák lelkiismeretesen kitartottak mindvégig, így folyamatos volt a kiszolgálás. A megnyitó után a Miklósfai Szirének léptek fel először. Repertoárjuk végén ismét felhangzott a "répadal", nagy közönségsikert aratva. A programok szellősen követték egymást így nem kellett éhesen várni a műsorok végét. 

A Szikrák Táncegyüttes előadása után következett a répafőző verseny eredményhírdetése és a díjak átadása.

Közben folyamatosan érkeztek a vendégek, fogyott a répaleves és a rétes is.

Auth Csilla koncertjére megtelt a színpad az önkéntes táncosokkal és legnagyobb ámulatomra utolsó cseppig, morzsáig elfogyott a répás étel, így aztán a Strong zenekar műsorára már csak a klasszikus lilahagymás zsírosdeszka tartotta a frontot.

Sokan voltak, mindenki jóllakott, minden elfogyott, mint a régi mesék végén még a kutyák is térdig jártak a répalevesben...

A szervezőknek, segítőknek nagy köszönet a helytállásért. A hibákból meg majd jövőre erőt merítünk.

Pár fotó:

A répafőző zsűri munkáját elvégezte.

Hegyekben állt a rétes!

Kondérokban a húsos répaleves!

Miklósfai Szirének a "répadalt" adják elő.

A jövő szirénjei hallgatják...

Szikrák Táncegyüttes

A répafőző verseny eredményhírdetése.
Elfogyott a répa vége, 

zsírosdeszka lett a vége...

Valamennyi fotóm a képgalériából, vagy ide kattintva megnézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése