2023. április 29., szombat

Babócsai Nárcisznap a Basa-kertben, 2023.04.29.

 Már két éve készülök, hogy megnézzem a babócsai Basa-kertben nyíló csillagos nárciszokat.

Idén végre jó alkalom ígérkezett, hogy egy családi kirándulás keretében ragyogó napsütésben megnézzük a Nárcisznapot, ami annyit tesz, hogy a nárciszok fővirágzására tervezve egy falunapszerű program, melyre sokan ellátogattak a környékről. Erről bővebben itt olvashatsz.

Először a nárciszokkal teli rétet néztük meg, melyet tömény nárciszillat lengett körül.

Azután árnyékba vonultunk és bejártuk az árusok és a főzőversenyre nevezők sátrait.

Barátságos áron lehetett babgulyást, lángost, fánkot, palacsintát venni, amit a helyi háziasszonyok készítettek. A jó ebédhez szólt a nóta egy hamishangú énekestől. Nem ajánlom senkinek a Voice Bulizenekart, mert pont a hang hiányzik belőle.

A Zumba bemutató és a főzőverseny eredményhirdetése után megérkezett Nótár Mary egy rövid koncertre. Nem vagyok a mulatós zene rajongója, de kétségtelen, hogy Nótár Mary a cigány mulatós koronázatlan királynője. Van hang és tud hangulatot csinálni.

A Boróka Néptáncegyüttes produkciója után aztán megvettük a bucsufiát és a gyülekező viharfelhőket becélozva hazaindultunk. Buli nélkül is tudom ajánlani megtekintésre a Basa-kert nárciszait mindenkinek.Valamennyi fotóm ide kattintva megtekinthető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése