2022. november 14., hétfő

Márton napi újbor ünnep, Miklósfa Mindenki Háza 2022.11.12.

 A Dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör most már végre vírus mentesen ünnepelhette meg Márton napi vacsora keretében az újborok szokásos mustráját.

A délután folyamán a két fős zsűri, Nink Károly és Tóth István kóstolgatta, ízlelgette a környékbeli bortermelők által benevezett 30 bormintát. A konyhában pedig egy teljesen új felállású és megfiatalodott szakács csapat szorgoskodott, hogy időben elkészüljön a sült libacom, ludaskása, pároltkáposzta frissensült kombó!

Estére megtelt érdeklődőkkel a Mindenki Háza nagyterme. 

Németh József körelnök köszöntötte a vendégeket, majd szót adott néhány meghívottnak.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő kifejezte örömét, hogy végre sofőrrel érkezett (otthoni főnöke vállalta ezt a szerepet) és érzékszervileg is ismerkedhet a miklósfai borokkal.

Balogh László polgármester azzal büszkélkedett, hogy hegyi birtoka révén immár miklósfai lett.

Radics Bálint helyi képviselő a sikeres pályázatok révén megvalósult mégsikeresebb előadásokat sorolta, majd ismét hangsúlyozta, a jól működő, összetartó közösségeket érdemes támogatni.

Bojtor Róbert atya ismét felkérést kapott "valami előadásra", melyből egy jó kis példabeszéd kerekedett, hogy a nehéz időkben még fontosabb az emberség, a hit és az elesettek segítése.

Ezután Németh József a színpadra szólította a meglepetésműsor fellépőit, a SWANS Balett és Tánciskola növendékeit. Tőlük modern tánc és mazsorett bemutatót láthattunk.

Végül a zsűri értékelte az évjáratot és az idei újborokat. Ismét megtudhattuk, hogy minden év nehéz a borászoknak, de azért csak-csak készülnek jó borok melyek aztán rendre el is fogynak a következő újborig...

A legjobb fehér újbornak járó oklevelet Sajni István királyleányka bora, a legjobb rozé újbor címet pedig Kele László vihette haza Beleznára. A vörösborok egyenlőre hallgatnak, éregetnek, hogy majd a borversenyre legyen belőlük is aranyérmes.

A hivatalosságból már csak a szakácsnők köszöntése maradt hátra. Idén új csapat mutatkozott be, de a régi segítők is ott ültek már csak vendégként. Horváth Imréné Györgyi vezetésével rutinos és fiatal anyukák gondoskodtak arról, hogy a libavacsora elkészüljön és így senki se éhezzen jövőre.

Újdonságnak számított még, hogy soha ennyi hölgy még nem vett részt újbormustrán, soha ennyi fiatal és szép konyhalányt és takarítót nem látott még a konyha. Majdnem egy egész asztalt elfoglaltak a gyerekek (nekik külön rántotthús is készült) akik láthatóan feltalálták magukat az est folyamán. Nyilván nem az újbornak, hanem a lányok bátorságának köszönhetően ellopták a showt a harmonikázó Bóka László elől, mivel folyamatosan "háttétáncoltak" cigánykerekeztek, kézen jártak minden mozzanat után meghajolva a nagyérdemű felé. Talán a közönség összetétele, vagy a két év kihagyás miatt elmaradt a nótázás, helyette mindenki jóízűt beszélgetett, régi ismeretségek újultak és újak kötettek.

Jól éreztük magunkat és ezért hálásak vagyunk minden szervezőnek, szereplőnek, akik hozzájárultak munkájukkal az est sikeréhez. Köszönjük!

Pár kedvcsináló fotó után a lap alján elérhető rengeteg kép a galériából, melyek olyanok lettek amit a technika engedett, talán majd 50 év múlva így is öröm lesz visszanézni?!

Akik jóvoltából nem fogunk eléhezni!

Gusztusos libacombok

VIP asztal

A zsűri értékel

Bóka László és háttértáncosai

A duracell tornászlányok

Volt kínálat minden földi jóból!

Benne már X-Faktor van...

Valamennyi fotóm ide kattintva megnézhető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése