2017. december 20., szerda

A "Közművelődési és Városszépítő Egyesület" című könyv bemutatója. 2017.12.19.

A Közművelődési és Városszépítő Egyesület elnöksége december 19-én 17 órai kezdettel invitálta könyvbemutatóra a városrész lakosságát és minden érdeklődőt a miklósfai Mindenki Házába.
Átlagos könyvbemutatók látogatottságánál meglepően többen tettek eleget e meghívásnak, hiszen csaknem megtelt a nagyterem.
Az egyesület fennállásának 25. éves jubileumát szerette volna a vezetőség egy kiadvánnyal megtisztelni, mely munkát eddigi helytörténeti kutatásai alapján Tóthné Kantó Katalin vállalt fel.
Hosszú vajódás után megszületett a könyv, mely a kezdetektől napjainkig rengeteg kép és dokumentum bemutatásával állít emléket Miklósfa régóta tartó társadalmi önszerveződő és közösségi tevékenységének.
Köteles Józsefné jelenlegi egyesületi elnök köszöntötte a vendégeket.
Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Dénes Sándor polgármester, Karádi Ferenc alpolgármester, Bojtor Róbert atya és az egyesület volt elnökei.
Ezután Horváth István szavalata következett, majd a Miklósfai Szirének dalaikkal színesítették a műsort. Dénes Sándor polgármester az alkalomhoz illő köszöntőjében méltatta a miklósfaiak tartalmas közösségi életét és ennek időszerű megörökítését.
Ezt követően a szerző, Tóthné Kantó Katalin ismertette meg a közönséget a anyaggyűjtés körülményeivel, módszereivel és könyvének tartalmával.
Míg a szerző dedikálta a jócskán fogyó könyvét, addig az egyesület vezetősége megvendégelte az egybegyűlteket frissensült pogácsával és a helybeli termelők legjobb boraival.
Mivel nagyon sokan magukra ismerhetnek a könyvből, akik eddig aktív részesei voltak Miklósfa közéletének, így igazán jó ajándéknak tűnik a karácsonyfa alá tenni!
Néhány kép az eseményről:

Ünnepélyes könyvbemutató megnyitása.

Sokan voltak kíváncsiak a "Közművelődési és Városszépítő Egyesület Miklósfa" című könyvre.

Tóthné Kantó Katalin bemutatja könyvét.

Az egyesület megviselt vendégkönyve és az új kiadvány.

Ritka pillanat! Czupi Gyula, Dömötörffy Sándor, Köteles Józsefné és Kiss László elnökök egy képen.

Tóthné Kantó Katalin


További fotóim itt megnézhetők.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése