2014. szeptember 29., hétfő

A Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület 25 éves jubileumi műsora. 2014.09.27.

A Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület megalakulásának 25. évfordulója alkalmából szeptember 27-én ünnepséget rendezett.
A Mindenki Házában 15 órától kezdődő programokkal az alapítókra emlékeztek és arra a rengeteg miklósfaira, akik munkával, pénzzel, adománnyal és egyéb módon segítették az egyesületet, hogy párját ritkító módon, közösségi összefogásból és önkormányzati támogatással fölépülhessen, majd 20 év múlva megújulhasson Miklósfa dísze, a Mindenki Háza.
Ez az épület ma ugyan úgy jelképe a városrésznek, mint a Szent Miklós szobor!
Felidézik a múltat és a helyi összefogás erejét.
Azóta is ez a ház ad otthont nem csak az egyesületi és klub rendezvényeknek, hanem minden egyéb rendezvénynek( ballagás, lakodalom, egyházi összejövetel ), amely az itt lakók közösségi igényét szolgálja.
Az ünnepélyes megnyitóra megtelt a Mindenki Háza nagyterme, ahol Tulman Géza konferálásával kezdetét vette a műsor.
A megnyitó köszöntőben Kötelesné Aranka méltatta az elődök munkáját és megköszönve a bizalmat az új vezetés részéről, átadta a szót Dömötörffy Sándor örökös tiszteletbeli egyesületi elnöknek.
Dömötörffy Sándor azzal érdemelte ki ezt a megtisztelő titulust a miklósfaiaktól, hogy 20 évvel ezelőtt, "kányahozta" létére, nagyrészt személyes kitartásának és bulldog természetének köszönhetően felépíttette, majd 20 évi leamortizálódás után vezetése alatt felújítatta a Mindeni Házát!
Dömötörffy Sándor visszaemlékezésében felidézte a "hőskorszakot", amikor még nem volt EU támogatás, de volt akarat és összefogás, amikor még a fiatalok a nyugdíjasokkal együtt rakták a cserepet, miközben a helyi vállalkozók ingyért végezték a szakmunkát! Gyertyagyújtással, néma emlékezéssel hajtottunk főt azok előtt, akik sokat tettek a közösségért, de már nem lehetnek közöttünk, hogy velünk örüljenek munkájuk eredményén.
Nekik szólt az egész napos műsor, a szavalatok, a dal, melyeknek java részét szintén miklósfai fiatal tehetségek szolgáltatták.
A tiszteletbeli elnök szavai után a város alpolgármestere, Dénes Sándor köszöntötte a helybelieket, további sikeres közösségi munkát kívánva.
A Farkas Ferenc Zene-és Aranymetszés Művészeti Iskola fúvós diákjai nyitották meg a kulturális műsort, akiket a Rozmaring Táncegyüttes apró és nagyobb tehetségei követtek, nagy sikert arató táncaikkal.
A helybeli Buzsics Katalin versmondása után Silló Csongor és Silló Kinga szavalatával folytatódott a műsor.
Ezután az általános iskola énekkara következett, melyhez csatlakozott a Miklósfai Szirének éneke is.
A dalokat tánc követte. Az Eraklin Táncklub vezetője, Lekszikov Csaba visszaemlékezése szerint első fellépésük is a Mindenki Házához kötődik, így szívesen mutatták be ifjú tehetségeik tánctudását a latin és standard tánckategóriákban.
Majd ismét felcsendült a "zene az kell " dallama, a Miklósfai Általános Iskola pedagógusai, Höbe Gabriella és Tulman Géza előadásában és az énekkar kíséretével.
A két nagyon tehetséges pedagógus még operett és musical dallamokat is felidézett, olyan profizmussal, hogy például Tulman Géza olasz dalánál elment a hang, a zenei kíséret, de őt ez nem zökkentette ki.
Háttértáncosával és egykori tanítványával Virovecz Tamarával úgy végigvitték a produkciót, hogy volt akinek fel sem tűnt, a zene hiánya!
Ismét fiatal tánctehetségek következtek, a Swans Balett és Tánciskola majorette növendékei mutatkoztak be.
Végül a vidámságé lett a főszerep! A Liszói Tánccsoport lányai cigány táncot lejtettek, majd a fiúk bemutatták a "Liszói Hattyúk Tavát", amin a közönség néha felnyerített, bizonyságát adva, a "komoly" műfajnak mindig van létjogosultsága!
A kulturális programokban megfáradt közönséget az egyesület vendégül látta egy miklósfai paradicsomos-húsos répalevesre, mely természetesen most is jól sikerült.
A vacsora után az elmúlt évek közösségi programjain készült fotókkal emlékeztünk kedves tagtársainkra, akiket már csak a fotók és a jó emlékezet tart közöttünk.
Végül a szinte már miklósfaivá avanzsált Major Lajos lépett fel, de ezúttal nem a tangó harmonikájával, hanem operettslágerek előadásával.
Az estét bál zárta, ahol a Miklósfáról elszármazott Aranyi Tibor zenekara, az Aranyi Duo szolgáltatta a talp alá valót. Tibor és Vivien mindannyiunk örömére remek hangulatot és igazi táncos bált varázsolt a ház nagytermébe!
Köszönjük a szervezőknek a jól sikerült programot, aki meg otthon maradt X- Faktort nézni, az megint egy jó kis helyi bulitól fosztotta meg magát...
Pár saját kép kedvcsinálónak:

Kötelesné Aranka, az egyesület elnöke megnyitja a gálát.
Dömötörffy Sándor "a nagy építő" visszaemlékezése.
Rozmaring Táncegyüttes
Buzsics Katalin verset mond.
Silló Csongor szaval.
Silló Kinga szavalata.
Miklósfai Szirének az énekkarral.
Miklósfai Sziréneket kíséri Tullman Géza.
Eraklin Táncklub.
Virovecz Tímea táncol.
Az Általános Iskola tehetséges pedagógusai, Höbe Gabriella és Tullman Géza musicalt énekelnek. 
Swans Balett növendékei.
Liszói Tánccsoport lányai
Liszói Hattyúk Tava!



Valamennyi fotó webalbumomban itt megtekinthető.
Turi István profi fotói honlapján hamarosan elérhetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése