2014. június 10., kedd

Nyílt nap Kendlimajorban. 2014.06.09.

Már évek óta készülünk, hogy körülnézzünk Kendlimajorban, ahol a külföldiek otthonosabban mozognak, mint mi, pedig itt van a szomszédos Kisrécsén.
A Pünkösdre meghirdetett nyílt nap végre ürügyet adott egy rövid kirándulásra, melynek első állomása a Czinki Nosztalgia Parasztudvar, melyet tulajdonosa, Czinki László álmodott meg. Erről bővebben itt olvashatsz.
Az ünnepen kirándulni vágyók, különösen kisgyerekkel itt könnyen feltalálhatták magukat.
A hagyományos paraszti életforma tárgyait bemutató kiállításon kívül korongozás, üvegfigura készítés és a Swans Balett kicsinyeinek fellépése szórakoztatta az apró népet. Lehetett állatokat simogatni, póni háton lovagolni és íjászkodni a szervezők és a résztvevők jóvoltából ingyenesen.
A felnőtteket a házias ízek (sajtok, kolbászok) és borok mellett zenével is szórakoztatták a vendéglátók.
A harmonika szó és a Tüttő dalnokai rövidesen bezengték Kendlimajor kora estjét.


Kész múzeum az öreg parasztház.
Swans Balett bemutató a Czinki Parasztudvarban.
Fiúknak a technika,
lányoknak az állatsimogatás jön be jobban...
Készül az ínycsiklandó babgulyás!



Mi egy kicsit feljebb sétálva bekukkantottunk a Ludvigék által működtetett Kendlimajor Művészeti Szabadiskolába is ahol éppen a 22. Ludvig Nemzetközi Művésztelep művészeinek alkotásait leshettük meg.
Ludvig Zoltán bemutatta az egész alkotó tábort, ahová bátran jöhetnek képzőművészeti táborba kezdők és gyermekek egyaránt. Bogi a pécsi képzőművészeti szakközépbe való felvételi előtt Ludvig Klára Tanítványa volt. Kisgyerekek művészeti készségeinek fejlesztéséhez bátran ajánlom Kendlimajor kurzusait, melyekről ide kattintva tájékozódhatsz!




Valamennyi fotó a webalbumomban, ide kattintva megnézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése