2014. április 1., kedd

20 éves a falugazdász hálózat!

Március 28-án Felsőrajkon találkoztak Zala megye egykori és jelenlegi falugazdászai, hogy a hálózat létrehozásának 20 éves évfordulója alkalmából ismét együtt ünnepeljenek.
Még tavaly határozták el a nagykanizsai falugazdászok, hogy a jubileumra összejövetelt szerveznek, melyre meghívnak mindenkit, aki valaha is falugazdász munkakörben dolgozott megyénkben.
Az ötletet örömmel fogadták egykori kollégáink, így a teljes 93 fős létszámból 63 vendéget köszönthettek a szervezők a találkozónak otthont adó kultúrházban Felsőrajkon.
A programra hivatalosak voltak egykori főnökeink, főfalugazdászok és igazgatók, valamint azok az adminisztrátorok, akik a körzetközpontokban segítették munkánkat.
A megnyitó után Szabó Lilla, az est házigazdája megemlékezett arról a nyolc kollégánkról, akik már nem lehetnek közöttünk. Kiss Bódog Zoltán volt hivatalvezető is köszöntötte a megjelenteket, méltatva a hálózat szerepét, hiszen megalakításának legfőbb célja az volt, hogy segítse a kis- és közép gazdálkodói kör megerősödését és a mezőgazdasági termelők támogatáshoz jutását.
A falugazdászok az évek során e céloknak meg tudtak felelni, mert a kiválasztásuknál döntően a szakmai és emberi szempontok játszottak szerepet, többségük több diplomás, gyakorló szakemberből lett hivatalnok.
A mezőgazdasági termelők ilyen szintű segítése miatt véleménye szerint még hosszú ideig szükség lesz a falugazdászok munkájára.
Ezt követően a falugazdászokat jelenleg befogadó Nemzeti Agrárgazdasági Kamara zalai elnöke, Süle Katalin üdvözölte a megjelenteket.
Fentős János, mint volt főfalugazdász, aki a kezdetektől részese e munkának, rövid összefoglalójában ismertette a "gazdajegyzőtől a falugazdászig" tartó hivatali életutunkat, mely átszervezésektől és drasztikus létszámleépítésektől sem volt mentes.
Pusztai Lajos volt főfalugazdász a "hőskorszak" eseményeit idézte, majd a kezdetektől mostanáig is falugazdászként dolgozó Szabó Gyula köszöntötte a kollégákat.
Ezután hangulat fokozóként egy diavetítés következett, mely az elmúlt évek közös rendezvényein készült fotókkal, humoros megjegyzésekkel idézte fel a kellemes és kellemetlen történéseket.
A vacsorával egybekötött találkozó ezután kötetlenül, de nagyon jó hangulatban folytatódott, hiszen rengeteg közös élmény fűz össze valamennyiünket, munkában és kikapcsolódásban egyaránt.
Aki eljött, valóban úgy érezhette magát, mint egy nagy családban!
Természetesen szóba kerültek az eltelt 20 problémái is, mert talán egy hivatali apparátust sem akartak ennyiszer megszüntetni, leépíteni, átszervezni, mint a falugazdászokat. Akár lehetnénk a közigazgatás "állatorvosi lova" is, pedig mi mindenkor tudásunk legjavát adva, lelkiismeretesen segítettük a mezőgazdasági termelőket a megalakuláskor kitűzött célok szerint...

Néhány fotó az eseményről:


Kiss Bódog Zoltán a falugazdászok szakmai munkájáról beszél.
Süle Katalin köszönti a megjelenteket.
Pusztai Lajos a régi nehéz, de szép időket idézi.
Felsőrajki szakácsnők keze munkáját dicsérjük...
Az est háziasszonya elégedett a létszámmal!
Kiválóak a zalai borok!
Öröm újra a kollégák között lenni!
Szabó Gyuszi a legjobb anekdotázó! Lenin elvtársat sem hallgatták nagyobb figyelemmel a Putyilov gyárban...
És mindig ez a vége...

Valamennyi kép a link küldésével a webalbumban megnézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése