2022. augusztus 4., csütörtök

XVII. Jakab Napok Fesztivál Sümeg, 2022.07.30.

 Miután már profi fotósok tudósításai megjelentek a Jakab Napok szombati eseményeiről, így megkímélem az olvasót az újabb hivatalos tudósítástól.

A Nimródban megjelent írást ide, az OMVK honlapján megjelentet pedig ide kattintva olvashatjátok.

Szent Euszták kegyes volt hozzánk és valamennyi szervezőhöz, fellépőhöz, ugyanis a 9 órakor kezdődő Szent Euszták tiszteletére meghírdetett vadászise alatt és a Ramsetter Látogatóközpontban megnyitott tárlatok bemutatása alatt még zuhogott az eső, de a szabadtéri történelmi felvonulás és programok idejére kisütött a nap.

A Szent Euszták kultusz megismertetése és vadászmise alkalmával történő bemutatása Keresztes János kezdeményezésére történt és Sümeg városa adott ennek először otthont. A szentmisét követő szónok ezúttal dr. Nádor László az Országos Vadászati Kamara zalai elnöke volt. Beszédét követően újabb nyolc adományozó szalagja került felkötésre a zászló csúcsára.

A szentmise és Szigeti Edit tárlatmegnyitója után a Püspöki Palota kertjében várta a látogatókat a szokásos vásári forgatag, a versengő csapatok vadételei és egyéb ínyencségek. 15 órától a zenészek, lovasok, vadászok, agarászok, borrendek, lovasok, táncosok és hagyományőrzők felvonulására került sor. A további programok, köszöntők, eredményhírdetések pedig a nagyszínpadnál folytatódtak.

Ígéretemhez híven megosztom valamennyi fotómat. A profik után én csak mennyiséget szolgáltatok, remélem mindenki talál magáról néhány fotót. 

Köszönjük a szervezők munkáját, a szíves vendéglátást és ha hívnak, jövünk máskor is!

Valamennyi fotóm ide kattintva megtekinthető.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése