2022. április 3., vasárnap

Egy nap Mátyás király udvarában 2022.04.02. Szombathely, Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ

 A mindörökké Mátyás címmel legnépszerűbb királyunk emlékének szentelt egész napos családi programra, melyet a szombathelyi MMIK szervezett, meghívást kapott az Országos Agarász Egyesület is.

Visszautasíthatalan meghívás volt, mivel Mátyás korában és udvartartásában élte egyik fénykorát az agarászat, melyről számtalan írásos emlék és művészeti alkotás bizonyságot tesz.

A hirtelen havas, szeles hidegre fordult időjárás sem vette el a kisgyermekes családok kedvét a rendezvénytől, melyet a program tanulsága szerint igen változatosra terveztek.

A fekete sereg és a törökök bemutatásáról hagyományőrző csoportok gondoskodtak, volt fegyverbemutató, bajvívás, kreatív programok, solymászat és természetesen a békés agarak simogatása nonstop. A színházteremben pedig történelmi előadások, zenei és táncprogramok követték egymást.

Természetesen a kicsik körében kihagyhatatlan volt az agarakkal való ismerkedés és öröm volt látni, milyen tartózkodás nélküli szeretettel közeledtek hozzájuk.

Néhány fotó az egész napos programról és ígéretünknek megfelelően valamennyi (!) elkészült fotót közreadom a szülők kedvéért a képgalériámban.








Valamennyi kép ide kattintva megtekinthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése