2019. május 5., vasárnap

Tavaszköszöntő majális Zalaszentgróton. 2019.05.01.

Idén is meghívták egyesületünket, hogy résztvegyünk Zalaszentgrót város majálisán.
Már 10 órától gyülekeztek az agarászok egy baráti összejövetelre és agaraik futtatására.
A Keresztes János által hozott alapanyagból Töpfner József és segítői igyekeztek egy jó csülkös-körmös pörköltet összehozni ebédre az OAE szereplőinek.
Hivatalosan a program csak délután kezdődött, de mint agársimogató és a fölös energiákat levezető futtatás már délelötttől működtünk.
15,45-kor szólítottak bennünket a színpadra.
Mivel Keresztes János hazai pályán már tartott előadást és végre szeretett volna egyszer az agaraival is foglalkozni, így Töpfner József alelnök, Szeifer Diána és Tormási Judit az agaraikkal, valamint én köszöntöttük a közönséget.
Előadás helyett egy interaktív kérdés-felelek játékot gondoltam újításként, de Töfi olyan részletes választ adott, hogy esélyem sem volt egy újabb kérdés felvetésre...
Dia ismertette a Dalival végzett dog dancing tevékenységét és meginvitálta a nézőket a ligetben kezdődő bemutatójára és az azt követő agárfuttatásra.
Dia előadása után rögtön prezentálta, hogy egy idomításban jól képzett magyar agár sem adja fel ősi ösztönét, mert Diadal nagy vehemenciával vetette magát a műnyúl után.
Az először futó agaraknál volt némi tanácstalanság, de aztán beletanultak az űzésbe!
Judit agara egy kanyart követő hatalmas bukfenc után is folytatta a hajszát, bemutatva, hogy a magyarokat nem vajból gyártották.
Semmi gondot nem okozott a mások által oly veszélyesnek tartott öles fákkal tűzdelt rövid terep, mivel ezek az agarak röviden is tudnak kanyarodni is jól látják a fákat is...
Egy rövid attak volt csupán, amit egy kanyarban nézelődő stafi tulajdonos okozott, akivel sikerült megértetni, hogy nem éppen jó helyen áll kutyájával.
Fotókat sajnos nem tudtam készíteni a futásokról. Mivel nem testálták senkire a kommentálást, ezért önkéntesen vállaltam magamra, erős hangom miatt komoly rémületet okozva néhány kisgyerekben.
Szép időben, jó hangulatban zajlottak az események. Töfi finomat főzött és vendéglátóink is elláttak bennünket mindennel. Volt idő megbeszélni aktuális dolgainkat és az idei programtervünket is, amit hamarosan közzé teszünk.
Köszönjük vendéglátóinknak a bizalmat, tagjainknak, barátainknak, hogy messzi földről is ellátogattak hozzánk. Kitartásukra továbbra is számítunk, mivel ez évben minden eddiginél szorosabb programterv vár megvalósításra. Idén még az is előfordul, hogy egy hétvégén három helyen várnak bennünket fellépésre, de van akiket sajnos vissza kell utasítsunk...
Köszönet Tormási Juditnak a fotóiért, melyekkel ki tudom egészíteni gyér számú sajátjaimat!
Pár kedvcsináló kép, némi iróniával...

Emma ahogy megérkezett, folyamatos ugatással követelte a gép megindítását!

"Oly távol vagy tőlem és mégis közel..."

Egyedülálló pillanat! Emma a Duracell agár nem ugrál, fut, rohan, hanem fekszik.

Így kezdődik egy jó csülkös körömpörkölt!

Pihi. Ebédre várva...


Bemutatkozás a színpadon. Fotó Tormási Judit


Három első díj a Zalaszentdrót Város Bora címért! Kiváló boraikat már ismertem, csak Dóka Évát nem.

Dia Dalit ugratja...

Ennyit sikerült megörökítenem a futtatásból.

Népes és érdeklődő közönség előtt. Fotó Tormási Judit

Pillével. Fotó Tormási Judit

OAE. Fotó Tormási Judit



Tormási Judit képei itt megtekinthetők.
Valamennyi fotóm ide kattintva nézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése