2016. november 8., kedd

Magyarnóta est Miklósfán 2016.11.05.

Hagyományos, de több szempontból rendhagyó programnak lehettek részesei azok, akik jegyet váltottak a szombati miklósfai magyarnóta estre.
Abból a szempontból hagyományos, hogy a Kertbarát Kör hosszú évek óta ilyen tájt, november 5-én rendez nótaestet a műfaj rajongóinak. A templomi orgona felújítása óta viszont a Miklósfai Római Katolikus Egyházközséggel összefogva, közös rendezésben tartjuk meg ezt a műsort jótékonysági célból, bevételét az orgona költségeinek kiegyenlítésére ajánlva.
Maga a szervezés, az előkészületek és a vendégek meghívása már rutinszerűen zajlanak, a Bojtor Róbert esperes vezetésével ténykedő szervezőgárda révén.
A feladat kettős. Minőségi műsorral összehozni az embereket egy kellemes kikapcsolódásra és közben hatékonyan adakozni!
Lassan már mindenki szerepelt Miklósfán (sokan többször is), aki a nóta világában ismert, de a műfaj kedvelői azért elvárják a friss repertoárt.
Idén a fellépők között szerepelt ismét Dömsödi Farkas Bálint, a magyarnóta showmanje és partnereként először lépett fel nálunk a Csala Judit betegsége miatt beugró Somogyi Erika énekművész.
A jól beváltat viszont nem szabad cserélgetni, ezért a szólóénekesek kíséretéről most is Sárközi Béla népi zenekara gondoskodott.
A műsorkezdésre megtelt az iskola sport terme. Meghívásunkat nagyon sokan elfogadták Nagykanizsáról és a környékbeli településekről, főleg Surdról és Beleznáról. Estünket megtisztelte jelenlétével Cseresnyés Péter államtitkár és több meghívott polgármester. A vendéglátók nevében Bojtor Róbert köszöntötte a vendégeket, majd következett a közös vacsora.
A 230 főre készült terítékről és az ízletes sültekről, (mint mindig) Nith Ferenc és csapata gondoskodott. A finomságok után a Szentgyörgyvári-hegy gazdái által felajánlott vörös és fehérborokat is megkóstolhattuk. Nem rossz az idei termés sem, mert mind elfogyott...
Miután a közönség kellőképpen ráhangolódott az estre, Dömsödi Farkas Bálint lépett a színpadra és a tőle megszokott könnyed vidámsággal kezdte nótára hangolni közönségét. Végül színpadra szólította Somogyi Erikát, akiről illik tudni, hogy a Nemzeti Filharmónia Énekművésze, aki elnyerte az "Év énekese" és a Kiváló Művész díjakat. A komolyzenei pályáról való elkalandozásai a könnyedebb műfajok felé is sikert aratnak. Itt Miklósfán is egy kedves, tehetséges művészként ismerhettük meg és sikeres fellépése révén reméljük fogunk mi még énekhangjában később is gyönyörködni!
Aki lemaradt a nótaestről, annak egy kis ízelítő ide és ide kattintva az énekesek előadásaiból.
A fellépők előadása után az értékes tombolaajándékok kihúzására került sor.
A Tóth Gábor festőművész által felajánlott képet Temesi László, míg a Kanász János által felajánlott kerékpárt Szerdahelyi Józsefné nyerték meg.
Az est hátralevő részében Imre Tibor báli zenéjére megtelt a táncparkett és hajnalig folyt a nóta és a tánc. Az örömzenélésbe még Koma László polgármester is bekapcsolódott, remek énekhangjával ráadásműsort adva.
Mint önjelölt tudósító, filmszakadásig próbáltam megörökíteni az eseményeket. A fotókon látszik talán az az örömteli vidám hangulat, amiért érdemes a sok fáradozás ellenére is megszervezni egy ilyen nagyszabású közösségi megmozdulást.
Köszönet ezért minden segítőnek az Egyházközség és a Kertbarát Kör részéről.
Külön köszönet az értékes tombola ajándékok felajánlóinak és mindazoknak, akik invitálásunkat elfogadva emelték az est hangulatát.
Néhány jellemző kép a rengeteg csípőből lőtt felvétel közül:

Sok ember sok munkája kell egy jótékonysági esthez.

Robi atya elmagyarázza, mi kell egy jó kávéhoz.

Gyűlnek a tombola ajándékok.

Nekik is köszönhetjük a finom vacsorát.

Höbe István fogadja a fellépő művészeket: Sárközi Béla, Somogyi Erika és Dömsödi Farkas Bálint.

Sárközi Béla hangolja a népi zenekarát.

Egy intim pillanat a "művészbejáróban"...

Somogyi Erika és Dömsödi Farkas Bálint a miklósfai nótaesten.

Muzsikaszó a vacsora alatt.

Itt mindenki mindenkivel koccintani akar!

Minden vidám asztaltársaság meg lett örökítve.

Dömsödi Farkas Bálint nótaénekes miklósfai fellépése.

Somogyi Erika énekművész is sikeresen mutatkozott be Miklósfán.

Minden asztalnál akad ismerős.

Bődör István polgármester, Bojtor Róbert esperes és Kanász János polgármester.

A hölgyeket mindig nehezebb felkérni egy társasági fotóra.

Gőzerővel folyik a tombola árusítás.

Közlekedni is csak koccintással lehet...

De a jóból is megárt a sok!

Mindenki nyert! Egy élménnyel lett gazdagabb.

Valamennyi fotóm ide kattintva nézhető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése