2013. április 7., vasárnap

Kertbarátok a Kemenes pincénél

Április 5-én a Dr. Kotnyek István Miklósfai kertbarát Kör kibővített vezetőségi ülést tartott a Szentgyörgyvári hegy I. hegyháti Kemenes pincénél.
Nem tudom ki volt az ötlet gazda és a fő szervező, de az ideológia szerint azért jöttünk össze tizennyolcan, hogy megbeszéljük a borversenyt megelőző feladatokat, aktualitásokat.
Titkárunk szerint ez egyben "keresztállító bizottsági" gyűlés is volt. Ugyanis előző vezetőségin felvetődött, hogy a II. hegykapunál, közadakozásból, na meg társadalmi munkával állítsunk fel egy feszületet a közelgő Szent György napi búcsúra, amely egyben a hagyományos családi napunknak is alkalmat adna!
A szervező bizottság kijelölte a helyet, elkészült a beton alap, felajánlották a kereszt anyagát, a Tormák összeállítják, szóval időben el fog készülni... Gárdonyi pénzügyminiszter pedig már szedte volna össze a pénz felajánlásokat is.
A borok kóstolása és a pincepörkölt elfogyasztása után minden szervezési kérdés előkerült.
A hegyi utak javításának módján túl, a réteskészítés, a borok kezelése, a díjak, oklevelek, hány kenyér kell problematikája mind szóba került.
Sajni képviselő tájékoztatást adott egy készülő albumról, amely a 60-70- es évek Miklósfájának kíván emléket állítani és ennek megvalósításához, az album kiadásához kért ötleteket, segítséget.
Néhány fotó illusztrációként:

Nem árt egy kis autocross gyakorlat annak, aki kocsival akar hegyre menni...

A II. hegykapu bejárata Miklósfa felől, jobbra visz az út a Romlott várhoz.

Szentgyörgyvári pihenő Miklósfa felől, a feszület helyével.
Borkóstoló a Kemenes pincében

A vendéglátók köszöntik a kertbarátokat.

Minden fontos dolog ilyen alkalmakkor dől el...
Valamennyi kép ide kattintva nézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése