2013. március 10., vasárnap

XIII. Szentmártoni Borverseny

Március 9-én rendezték meg 13. alkalommal a Szentmártoni Borbarátok Egyesületének tagjai a hagyományos bormustrájukat, melyre ismét meghívták kertbarát körünk tagjait is.
A Dr. kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kört heten képviseltük az ünnepélyes eredményhirdetésen. Köszönhetően Tóth Imre tagtársunknak, aki autóját és egy sofőrt is biztosított ahhoz, hogy a finom nedűk kóstolását el ne mulasztva érezhessük jól magunkat a rendezvényen!
A program egy bemelegítő gyakorlattal kezdődött, vagyis a szentmártoni hegyen vendégül látott bennünket Megyeri István, aki bemutatta szőlőjét, pincéjét és nem utolsó sorban kiváló borait!
Három fehér és két vörösbor kóstolása után meg kellett jegyezzem, hogy a házigazda és fia, mindketten nagyon otthon vannak a borkészítés rejtelmeiben. Vendéglátónk kitett magáért, mert a szlovén kolbásszal, vágottzsíros kenyérrel fűszerezett borkorcsolya közben olyan borokkal kínált bennünket, melyek maradandó élményt hagytak az ízlelőbimbóink közvetítésével!
Olyan illatú Traminit és olyan harmonikus illatú és ízű Szürkebarátot ismerhettünk meg náluk, melyet eddig még Zalában sehol sem!
És ezután következett a borverseny, mely profi szervezéssel, profi műsorral és kiváló borok megmérettetésével zajlott ismét.
A mellékelt fotókon láthatók az eredmények!
Az egyesület elnökének, Vlasics Lajosnak a köszöntője után Dr. Pálfi Dénes zsűrielnök ismertette az eredményeket. A program közben a helyi kulturális egyesület vegyes kara horvát és magyar nyelven előadott dalokkal szórakoztatták a közönséget, majd a vacsorát követő össznépi borkóstolás közben a vállalkozó kedvű fiatalok tánczenére nosztalgiázhattak. Szomorúan vettük tudomásul, hogy dr. Pálfi Dénes korára hivatkozva elbúcsúzott a borversenyek közönségétől és bejelentette visszavonulását.
Jól sikerült rendezvény volt, mely után a tavalyi kirándulásunk egyik emlékezetes vendéglátóját, Kerman Zvonko urat meghívtuk a miklósfai borversenyre is.
Néhány kép a programunkról:




Megyeri István miklósfai vendégeivel

Az idei, rekord számú borminta.

Vlasics Lajos megnyitja a borverseny ünnepélyes eredmény hírdetését.
Csillogó rosé bor a csillogó szemű menyecske kezében.

Kerman úr a legmagasabb pontszámot kapta Sipon ( Furmint) borára.

Trojkó Attila Traminije lett a "falu bora"!

Búcsú dr. Pálfi Dénestől

A végén ifjú titánok húzták a talp alá valót.

Vállalkozó kedvű fiatalok pedig kihasználták az alkalmat.

Valamennyi fotó ide kattintva megnézhető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése