2012. szeptember 11., kedd

IX. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál

Az idei Dödölle Fesztivál csak érintőlegesen került a programomba, nem mintha nem fotóztam volna szívesen körbe, de családi programra készültünk.
Gyuri bátyám fajszi barátainkkal együtt régóta szereplői a "dödöllének" és a miklósfai répafőző versenyeknek is, ezért egy rövid időre beugrottunk őket meglátogatni.
A Duna csapatban Csányiné Jucus, Csányi Dénes és Imrei György már mindenféle díjakat begyűjtöttek halas, dödöllés és répás ételeikkel.
Idén töltött dödöllével, harcsapörköltes dödöllével és természetesen halászlével készültek, az eredmény pedig egy ezüst és egy bronz minősítés lett.
Ismét sikere volt a fajszi halászlének, melyet gyakran nálunk ritka halfajtákból főznek, mint a menyhal, vagy a kecsege.
Hozzáértők és vendégek szerint jól sikerült a fesztivál, szakmailag kiváló ételekkel neveztek a csapatok, sok volt a program és mindent lehetett kapni a sátrasoknál. Jó borok mellé jó nóta szólt.
Csak az ételek nem fogytak olyan mennyiségben ahogy a csapatok felkészültek.
Pedig olcsón is lehetett finomat enni, de úgy látszik annyira nincs pénz, hogy már a gyomrán is spórol a magyar, ami azért soha nem volt jellemző...
Az induló 25 csapatból csak párat örökítettem meg, ezekből szerepel itt néhány mutatóba:

Duna csapat a családdal

Jucus gusztusos standja

Viki balerina nem a dödöllétől lett ilyen...
Non stop nóta a színpadon

Döm Dö Döm csapat

Dödöllés színvarázs

Étvágygerjesztő káposzta leves

További képek az albumban ide kattintva láthatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése