2011. november 6., vasárnap

Magyarnóta est a Miklósfai Kertbarát Kör rendezésében

Tegnap, azaz 2011.november ötödikén 19 órai kezdettel rendeztük meg, rendhagyó módon idén másodszor nótaestünket.
A vacsora kezdetére már telt házas volt a nagyterem, és a kölcsönös kínálgatások hatására nem csak a nemzetközi helyzet, de a hangulat is fokozódott!
A mi asztalunknál csupa különlegesség volt a felhozatal. Az ismeretlen szerző pálinkájától, képviselőnk, Sajni József neon-pink rozéjától(amit én narancsnak aposztrofáltam, és némi politikai simulást magyaráztam belé...) egészen a Bencze Pince bor és pálinka kavalkádjáig mindent végig kóstoltunk. Jót derültünk és figyelmeztettük Kanász János polgármestert, hogy nem a bor hatása az, hogy két Sajni Józsefet lát szemben ülve...
Amatőr szakácsnőink előtt le a kalappal, kiváló disznótorost rittyentettek vacsorára! Kiemelném itt a párolt káposzta ízharmóniáját. Magamat is revideálnom kell, mert már vagy harminc éve csak a Gazdagék hurkáját veszem a piacon, de itt belekóstolhattam Orvos Tamás kiválóan fűszerezett hurka-kolbászába, javaslom mindenkinek...
A kulináris élvezetek után Höbe Pityu, mint fő szervező, megnyitotta az estet.
A műsort falunk szülötte, Horváth Zoltán nótaénekes nyitotta meg, majd a nálunk először fellépő Rezsnyák Miklós köszöntötte a közönséget. Szavai szerint, őt azért hívták, mert jó poénokat szokott mondani, hát erre nem is cáfolt rá, miközben egy kiváló orgánumú és sztár allűröktől mentes énekes, aki rég nem hallott nótákkal örvendeztette meg a nagyérdeműt! Mellesleg 2010-ben kapott életmű díjat, melyről itt olvashatsz.
Ezután  Budai Béla zongoraművész következett, aki élete fő művét kísérte a színpadon, vagyis leányát, Budai Beatrixot, aki a magyar nóta új állócsillaga!
Még nem fordult elő nálunk, ahol már csaknem minden neves nótaénekes szerepelt, hogy egymás után kétszer ugyanazt a szereplőt kérjük fel énekelni. Beatrix most is elbűvölte a közönséget új repertoárjával!
 Budai Beatrix jó hangú, mély átéléssel éneklő, kedves szép jelenség, akinek a bemutatkozását érdemes elolvasni honlapján ide kattintva.
A budapesti művészek hosszú műsorral hálálták meg a közönség szeretetét és remélem, Ők is jól érezték magukat, mert mi igen!
A műsor további részében Imre Tibor zenéjére megkezdődött a bál, majd az értékes tombola ajándékok kihúzása.
Amint értesültem, a beleznai kemény mag hajnali háromig nyomta a nótázást, így aztán, ahogy katonáéknál szokták mondani "a foglalkozás elérte célját!"
A Miklósfai Kertbarát Kör vezetősége nevében is köszönet illeti mindazokat, akik kivették részüket a szervezésből, rendezésből és akik tombola ajándékkal támogatták műsorunkat, valamint  vették a fáradságot, hogy részvételükkel anyagilag is támogassák körünket!
Egy kis ízelítő azt est hangulatából a következő fotókkal:

Ági, kertbarát körünk jól bevált szakácsa
Horváth Zoltán, falunk szülötte
Rezsnyák Miklós nótaénekes
Budai Beatrix ismét lenyűgözte a közönséget
Még Surdról és Beleznáról is eljöttek
Budai Beatrix 90 éves rajongójával, édesanyámmal.
Budai Beatrix férfi rajongói körében
További fotók a képgalériában, ide kattintva nézhetők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése