2022. július 11., hétfő

Dr. Nagy Endre emléknap az Afrika Múzeumban, Balatonederics 2022.07.09.

Idén július kilencedikén került megrendezésre a hagyományos Dr. Nagy Endre emléknap a balatonedericsi Afrika Múzeumban.

A Dr. Nagy Endre Vadásztársaság, a család és a múzeum dolgozói összefogásának köszönhetően minden évben megemlékeznek a nagy afrikavadászról.

Takács Ernő VT elnöke köszöntötte Nagy Endre családjának tagjait, a megjelenteket, a Zalai Vadászkamara elnökét és az OAE képviselőit. Csonki Zoltán, a múzeum vezetője méltatta Nagy Endre életútját és hangsúlyozta, hogy e megemlékezésen már sajnos feleségéről Berecz Katalinról és leányáról, Dianáról is emlékezünk, akik odaadóan ápolták emlékét és vezették egykori otthonát a mai múzeumot.

Ezután a vadásztársaság képviselői, a Zalai Vadászkamara nevében Dr. Nádor László elnök, majd az Országos Agarász Egyesület képviselői megkoszorúzták Nagy Endre szobrát, majd a temetőben a család sírjainál tettek tisztelgő látogatást.

A továbbiakban agárfuttatási bemutató szórakoztatta a közönséget, majd Abdoul Camara látványos dob és táncbemutatóval színesítette a műsort, akisebbek pedig megismerkedhettek a légpuska lövészettel.  A vadásztársaság most is remekül sikerült babgulyással és vaddisznó pörkölttel vendégelte meg az emléknapra érkezőket. A család tagjai egy eddig nem publikált fotókból összeállított tablóval kedveskedtek a megemlékezőknek. Örömmel hallottuk, hogy továbbra is működtetni fogják mind idehaza, mind Tanzániában Nagy Endre hagyatékát.

Egyesületünk tisztelettel adózik egykori tagunk, valamint felesége és leánya, mint tiszteletbeli tagjaink emléke előtt, ezért igyekszünk megjelenésünkkel, agárfuttatási programunkkal színesíteni az emléknapokat.

Pár fotó a megemlékezésről:

Nagy Endre háza, ma a népszerű Afrika Múzeum

A család tagjai a Nagy Endre tabló előtt

Az OAE agarászai az emléknapon

Csonki Zoltán megemlékezése a megnyitón

Dr. Nagy Endre, Bercz Katalin és Diana Cardoso Nagy felújított sírhelyei a balatonedericsi temetőben

Megemlékezünk szívünkben és tettekben azokról, akik már nincsenek közöttünk

Valamennyi fotóm a galériából ide kattintva megnézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése