2018. szeptember 19., szerda

Vadászati Konferencia a Zalaegerszegi Vadpörkölt és Bor Fesztiválon. 2018.09.07.

Lassan már hagyománnyá válik a "Zalai Teríték" keretében megtartott Vadászati Konferencia, melynek mint minden évben, úgy most is Zalaegerszeg város Díszterme szolgált helyszinül.
A konferencia "háziasszonyi", moderátori teendőit ismét dr. Kun Edit a Nimród vadászújság kiadói igazgatója vállalta magára.
Az ünnepélyes megnyitó kürt dallamai után Kun Edit köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Balaicz Zoltánnak, Zalaegerszeg város polgármesterének, aki méltatta a rendezvény eddigi sikereit és Zala vadgazdálkodásban elért eredményeit.
A polgármesteri köszöntő után Ulrike Nagel, Kusel város polgármester asszonya beszélt az eddigi gyümölcsöző testvévárosi kapcsolatokról, a baráti együttműködésről, melynek megerősítésére a beszéd után szándéknyilatkozat aláírásával is nyomatékot adtak.
A konferenciát  megnyitva Tóth Csaba a keszthelyi Vadászati Múzeum igazgatója a zalai nagyvad állomány jelentőségéről és a vadgazdálkodással járó felelősségünkről beszélt.
Az előadások sorát Lipp Adrienn "Diana nyeregben" című képanyaggal gazdagon illusztrált bemutatkozásával kezdte, eddigi érdekes vadászélményeit megosztva a hallgatósággal.
Következett Horváth Iván, aki a PRO SILVA HUNGARICA elnökeként az erdőgazdálkodásban megjelenő új irányzatokról, módszerekről tájékoztatta hallgatóságát.
Ezután Jagicza Attila osztályvezető az örökerdő fogalmáról és az erdőtörvény változásairól tartott előadást.
Utolsó, de talán a leg populárisabb témaként dr. Jánoska Ferenc docens "Quo vadis Afrika?" címmel a fekete kontinens vadgazdálkodásának, a vadorzásnak, az exponenciálisan növekvő népesség melletti vadvédelem feszítő kérdéseit tárta hallgatósága elé.
Az esemény zárásaként Lipp Adrienn dedikálta Diana nyeregben című könyvét az érdeklődőknek.
A konferenciáról készült riport itt megnézhető.
Az érdekes, tanulságos, szórakoztató előadások után, melyekért köszönet illeti a szervezőket és az előadókat egyaránt, már csak egy lényeges kritika és költői kérdés illeti a hallgatóságot.
Hol voltatok zalai vadászok?
Rövid képriport:



Dr. Jánoska Ferenc, dr. Tóth Csaba, dr. Kun Edit, Balaicz Zoltán, Lipp Adrienn, Jagicza Attila és Horváth Iván a Vadászati konferencián. 


Dr. Kun Edit a konferencia házigazdája. 

Balaicz Zoltán polgármester köszöntője.

Ulrike Nagel, Kusel polgármester asszonya.

Dr. Tóth Csaba megnyitó beszéde.

Lipp Adrienn lovas vadász.

Horváth Iván "terítéken az erdő".


Lipp Adrienn dedikálja könyvét.


Valamennyi fotóm ide kattintva megtekinthető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése