2015. november 15., vasárnap

A Mi-NŐK klub Márton napi vacsorája. 2015.11.11.

Ismét közös főzőcskézéssel búcsúztatták az évet Márton napján a miklósfai Mi-NŐK klub tagjai.
A már hagyományosnak számító családias rendezvényre már délutántól készültek a konyhatechnikai fogásokra kíváncsiak, Rákhely Árpád szakoktató irányításával.
A Németh Gézáné Irénke által készített természetes dekorációkkal megint egyedire sikerült a teríték.
Az idén is ínyenc menüvel lepték meg a hölgyek a párlatokkal, jó borokkal érkező férfinépet és saját magukat!
A menü gombaleves volt, melyet tárkonyos-gyömbéres szósszal tálalt sült kacsacomb követett és desszertként tejszínhabos gesztenyepüré zárt.
A nőklub elnöke Iványiné Margitka apró ajándékkal köszönte meg Rákhely Árpád fáradozását, segítségét. majd a vacsora elfogyasztása után a helyi borok kóstolgatása közben hosszas beszélgetéssel zárult az est.
A kertbarátok ismét felkérték a hölgyeket, hogy az Adventi koszú készítését vállalják fel, mert a tavalyi nagyon jól sikerült! A fiuk az alapanyagok biztosításához és a Betlehem elkészítéséhez tettek jelentős anyagi és munka felajánlást.
A sok-sok téma után nagy sikere volt a hagymás kacsazsír tunkolásnak, ami után persze inni kellett, na meg nótázni...
Rövid képriport:

Irénke és Géza designerek terítéke.

És azok a mesés kacsacombok!!!

A combokat locsolni is illik.

Ilyen a porhanyós, sült kacsacomb tárkonyos-gyömbéres szósszal, sült burgonyával.

Iványiné Margitka klubelnök köszöntője.

Rákhely Árpádtól mindig tanulnak valami finomságot.

A kacsa is úszni kíván...

Ajjajj! Ezt mind én ettem? Vagy csak a blöki fogja?

Kacsazsírt tunkolni jóóóóóó!


Valamennyi kép ide kattintva nézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése