2022. június 12., vasárnap

A Miklósfai Kertbarát Kör badacsony környéki kirándulása 2022.06.11.

Kellemes időben és jó hangulatban kirándultak a miklósfai kertbarátok szombaton, melynek uticélja a  badacsony környéki borászatokkal való ismerkedés volt.

Programunk első állomásán a Nyári Pincészetet kerestük fel a Szent György-hegyen. Házigazdánk beszélt pincészetének kialakulásáról és a borok készítésének itteni módszeréről. Hat fajta bor kóstolása közben a térség speciális fajtakínálatával, többek között a kéknyelű minőségével ismerkedtünk.

Utunk második célpontja a badacsonyörsi Varga Pincészet feldolgozó és palackozó üzeme és pincéje volt.

Kedves fogadtatásban és részletes szakmai előadásban volt részünk. Az elképesztő számadatok mellett látványában is megbizonyosodtunk az ország legnagyobb palackozójának és borforgalmazójának működéséről. A borkóstoló helyszínén, a pincében is ámulhattunk a grandiózus méreteken, majd a könnyed szárazboroktól a csemegebor kategóriájú édesekig kóstolhattunk borokat.

Az ebédre a régi idők hangulatát idézve a badacsonyi lacikonyha soron került sor, majd keveset bámészkodhattunk a mólónál.

Kirándulásunk harmadik pincészete a káptalantóti Sabar Borház, melynek kellemes kilátású teraszán ismét 6 kiváló helybeli bor ízlelgetésével zártuk szombati programunkat.

Pár kedvcsináló fotó:









Valamennyi fotóm ide kattintva megnézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése