2019. január 13., vasárnap

Disznótoros vacsora a Miklósfai Kertbarát Kör első idei rendezvényén. 2019.01.12.

Megtartotta idei első programját a Miklósfai Kertbarát Kör, mely során disznótoros vacsorára invitálta tagjait.
Az alapanyagot két tagunk ajánlotta fel, majd a feldolgozásban és a főzésben közel húsz ember egész napos munkája eredményeként tagjaink egy kiválóra sikerült vacsorára kaptak meghívást.
Az amatőr hentesek, segítők folyamatosan el voltak kényeztetve, hiszen a pálinkás bemelegítő után frissensült pogácsát, forraltbort, hagyományos hagymás sült májat, majd ebédre tüdőlevest kaptak.
A konyhában tüsténkedő szakácsok Rákhely Árpád szakmai irányítása mellett sütöttek-főztek egész nap és meg kell hagyni remekeltek minden fogással!
A vacsorára megtelt a díszterem. 70 fős teríték mellett is bőségesen jutott mindenből.
A menü házi véreshurka, sültkolbász, hagymás sültek párolt káposztával és burgonya körettel.
A házias ízek osztatlan sikert arattak. Külön örömünkre szolgált, hogy kanizsai tagjaink is eljöttek családostól.
A vacsora után hosszas baráti beszélgetések mellett a házi párlatok és újborok előminősítése is megtörtént.
Németh József köszöntője után ismertette az idei tervezett programok már fix időpontjait, mely szerint:
február 2-án Nótaestre, március 2-án Pálinka Mustrára, március 8-án bormustrára és előadásra, március 30-án Borversenyre, április 28-ra családi napra és június 1-én pedig kirándulásra invitáljuk tagjainkat és az érdeklődőket.
Természetesen a vacsora most sem múlhatott el harmonikaszóval kísért nótázás nélkül.
Köszönjük a szép estét a felajánlást tevő Karádi Ferencnek és Németh Sándornak, valamennyi segítőnek és önkéntes konyhai kulináris varázslónak.
Tagjainknak pedig köszönet, hogy ennyien megtisztelték jelenlétükkel rendezvényünket!
Rövid képriport:

Fürgelábú hossteslányok folyamatosan pálinkát, forralbort, kávét és bürkét kínálgattak...

A háztáji diplomás hentesek

és a "beles" brigád is szorgalmasan dolgozott.

Bentről meg külték a sült májat.

Jó sűrű hagymás szafttal.

Helyi öblítőkkel.

A konyhában hurkológiai és káposztapárolási gyakorlatok folytak.

A díszteremben a vendégek legjobb boraikkal, párlataikkal rukkoltak elő.

Ilyen ízes disznótorost már régen ettünk!

A vacsora után a beszélgetés

a viccelődés

és a nótázás ideje jött el.



Valamennyi fotóm ide kattintva megnézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése