2018. szeptember 16., vasárnap

Becsehelyi Szüret, XIV. Szüreti és Borfesztivál 2018.09.09.

Becsehely polgármestere, Németh Géza minden évben olyan szívélyesen invitálja a Miklósfai Kertbarát Kör tagjait rendezvényeikre, hogy idén mindenképpen eleget kívántunk tenni a korábbi meghívásoknak.
A vezetőség két tagjával, Németh József elnökkel és Gárdonyi József pénztárnokkal együtt indultunk útnak a becsehelyi XIV. Szüreti és Borfesztivál meglátogatására.
Mivel a szüreti felvonulás végéhez csapódtunk, tulajdonképpen erős rendőri felvezetéssel érkeztünk meg a Faluház mellett felállított rendezvénysátorhoz.
A nagylétszámú felvonulók, óvodásoktól a nyugdíjas korúakig bejárták a falut, több helyen tréfás előadással szórakoztatva a helybelieket.
A faluháznál is az amatőr humoristákból szerveződött csapat előadása teremtette meg a jókedvet.
Az ünnepélyes megnyitón a polgármester köszöntöttete a vendégeket, majd megköszönte a Zala Megyei Közgyűlés anyagi támogatását. Na, ebből aztán elég vicces párbeszéd alakult ki Simon Zoltánnal, a Zalai Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnökével.
Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, majd a "Da Bibere" Zalai Borlovagrend nagymestere, dr. Brazsil József is az előttük szólókhoz igazodva sok humorral fűszerezve köszöntötték a falu lakosságát.
A megnyitó után a Kerka Táncegyüttes Ifjú tehetségei ropták nagy lendülettel. Orv fotózásom során kiderült, hogy a táncon kívül is sok dologhoz értenek, úgymint fodrászkodás, gólyalábazás, gumicsirke püfölés, stb. Mindenesetre népitáncosnak is kiválók!
Utánuk Matyi és a Hegedűs vették át a szinpadot, de mi inkább elvegyültünk a borutca forgatagában és elsőnek Becsehely G-pontján borlovagok társaságában jutottunk a csúcsra, harmatos idei becsehelyi borok kóstolásával.
A borházak és pálinkaházak sűrűjében termelől és kézművesek sátrai bűjtak meg, egész sertés pirult székelyföldi legények keze alatt és igazi telt ház volt minden boros-sörös standon.
A játszótéret padig Vajda Margit népi játékai és az őket kipróbáló kisebbek és nagyobbak uralták.
Mire a Tagyon pincéhez értünk, hogy magunkhoz vegyünk pár "Brazsil cseppet", már javában nótáztak a dalárdák a szinpadon.
Míg földijeimet fotóztam, a székelyföldi Simó Annamáriát és zenekarát, addigra már a nap is megnyugodott, de a népek csak jöttek, csak jöttek...
A zárókoncertet az Ismerős Arcok adta, de szokás szerint mi már addigra megfáradtunk, hál istennek így is rengeteg ismerős arccal sikerült találkoznunk!
Nem is gondoltuk volna, hogy Surd mellett még egy ilyen nagyaszabású, sikeres falusi rendezvény részesei lehettünk.
Bátran ajánljuk másnak is a jövő évi programlistába felvételre!
Pár fotóm kedvcsinálónak. Azon azért elcsodálkoztam, hogy a szüreti felvonulás után nem láttam egy profi fotóst sem dokumentálni...


Becsehelyi kibeszélőshoww a szüreti felvonulások szokása szerint.


Tapsot kaptak, pedig sokakakt a szájukra vettek!


Németh Géza polgármester köszönti a VIP vendégeket.


A Kerka Táncegyüttes lányai igen csak felpörögtek...


A század elején még biztosan nem repült ilyen magasra a pendely.

A fiuk sem fogták vissza magukat a legényessel.


A borlovagok végre egy biztos pontra leltek.


Népszerű volt a retrö kocsma,


és a kemencés langaló.


A tagyoni Brazsil cseppek sokaknak segítettek per os.kezeléssel.



Az üres poharak hamar megteltek, 



A teli poharak hamar kiürültek. 


Nem volt olyan disznó, amelyik örült volna e szép napon...



Simó Annamária zenekarával Erdélyből érkezett. 


Élőben jobb volt, mint az X Factorban.


Az ifjú hölgyek eleinte csak tapsoltak,



de hamarosan táncra is perdültek. 



Koncert végén csók mindenkinek... 



Még egyet kortyoltak, 



majd hazamentek a legények. 


Válogatott fotóim itt láthatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése