2015. november 13., péntek

A Miklósfai Kertbarát Kör évadzáró "fűnyírása" ürügyén... 2015.10.22.

Már megint visszafelé megyek az időben...
De mindig akad néhány kisebb, de akár nagyobb program is, amelyeken kattogtattam a fényképezőt, de írni meg nem volt időm.
A miklósfai Kertbarát Körben kialakult szokássá vált, hogy a rendszeres fűnyírásokon, társadalmi munkákon résztvevők megvendégelik magukat az "évadzáró fűnyíráson".
A borkínálás mindig természetes, de ilyenkor az amatőr szakácsok valami sütögetést is összehoznak. Általában tányérozón sült tarja, burgonyával, savanyúval a menü és a vacsora közben terítékre kerülnek a még ki nem beszélt dolgok, folyamatban levő programok.
Idén is nőtt a fű és igény is volt az évadzáróra, annyi különbséggel, hogy mivel a Tormák már lenyírták magukban a füvet, a többiekre csak a közös kóstoló várt.
A rendhagyó programra október 22-én került sor a Midenki Házában.
Korábban ilyenkor tartottuk hagyományos családi napunkat, amit idén, nem bízva az időjárásban már május 26-án megtartottunk a Szent György napi szőlőszenteléssel egybekötve!
Az évadzáró vacsorán persze téma volt a következő nótaest, meg a szüret és az újborok...és úgy tűnik, közadakozásból összejött a pénz idei vállalásunkra, egy tartós használatú Betlehem felállítására.
Köszönjük mindazoknak, akik pénzt, munkát és segítséget ajánlottak az idei Betlehem és az Adventi koszorú megvalósítására!
A szokásos tarjaevős, borivós képekből néhány emlékként:

A párán túl a szakácsok minősítik az idei roséet!

Keine panic! Semmi sem látszik a korcigazításból!

Kulturáltan, kulturált környezetben ittunk Bébecz Evelin grafikai tárlatán...

Már megint tarja...

Meghallgattuk a Dankó Rádió riportját is Gárdonyival.

Esztéta és elnök asszony elemzik a tényállást.

Valamennyi ekkor készült fotóm itt, webalbumomban megnézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése