2014. november 28., péntek

A Cuk Borház és parasztgazdaság bemutatkozása Tótszentmártonban. 2014.11.12.

A Tótszentmártoni Borbarátok és a Miklósfai Kertbarát Kör között kialakult baráti kapcsolatnak köszönhetően meghívást kaptunk egy rendezvényre.
A tótszentmártoni kultúrházban, a helyi borbarátok meghívására bemutatkozó látogatásra érkezett Lendváról a Cuk Borház és parasztgazdaság két tulajdonosa, hogy megismertessen bennünket boraikkal, termékeikkel.
Tóth Imre "borbarát szállító kamionjával" kilencen részesültünk a szerencsében, hogy részt vehettünk ezen a remek hangulatú borkóstolón.
Először Vlasics Lajos mutatta be a Cuk házaspárt, majd a környékből összesereglett érdeklődőknek bemutatták gazdaságukat és boraikat.
Korábbi szlovéniai borkóstolóinkon felvetődött, hogy az amúgy kiváló szlovén borok nem éppen a mi ízlésvilágunknak megfelelők, de ezen az estén igazán kedvünkre való olasz és rajnai rizlingeket és Cuk specialitásokat kóstolhattunk!
A kellemes nedűk és párlatok mellett ízelítőt kaptunk a házigazdák pogácsájából, tunkoltunk tökmagolajat és persze még csak véletlenül sem találtuk el, milyen lekvárokat készített a háziasszony Irénke...
Nem csoda, mert a finomságok zöld paradicsomból, fosószilvából és például narancsból készültek!
Jó társaságban, jó borokat kóstolgatva egyre jobban kezdtük érezni magunkat és az előkerülő szaxofon kísérettel heveny nótázásba kezdtünk...
Miklósfai kis csapatunk hamar el is döntötte, szorgalmazni fogjuk a vezetőségnek, hogy jövőre a szomszédos Lendva-hegyre kiránduljunk a Cuk Borházba. Szerintem a "lányokat" is érdekelni fogja ez a kirándulás, mert jók a borok, csodás a  környezet és a házigazda skót felföldi marhákat is tart. De még az orchidea kiállításra is fog jutni idő!
Köszönjük a Cuk családnak és a szentmártoni barátainknak a vendéglátást, a jó hangulatot melyet egyenlőre csak képekkel tudunk viszonozni.
De azért jövőre is fogunk találkozni!
A Cuk Borház honlapja ide kattintva megnézhető.
Néhány kép a borkóstoló szerencsés résztvevőiről:

A Cuk házaspárt köszönti Tótszentmártonban Vlasics Lajos.

Lendva-hegy legszebb borháza a Cuk!

Lendvahegyi rizlingek és egyéb finomságok.

Házi szalámi, tökmagolaj és a lekvár különlegességek.

A miklósfai különítmény...

Én különösen jó társaságba kerültem!

Borkóstolás közben tökmagolaj tunkolás!

Ajándékokból is volt választék.

Vlasics Lajos mutatja, hogy a hangulat innentől meredeken fog emelkedni!
És valóban...

Sőt! Még jobban is!

A seregben ilyenkor azt mondták: "a foglalkozás elérte célját!"

Vár minket jövőre Lendva-hegy,


és néhány bohókás képű highlander!

Valamennyi fotó ide kattintva webalbumomban megnézhető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése