2014. február 15., szombat

FeHoVa 2014.

Február 13-án nyitotta meg kapuit az idei, 21. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás.
Személyes élményeimet szeretném megosztani a kiállításon tapasztaltakról, elsősorban agarász ismerőseimmel, mivel az Országos Agarász Egyesület képviseletében vettünk részt a nyitó napi programokon.
Az OAE minden lehetséges, főleg vadászati programon fontosnak tartja a megjelenést és a vadászó magyar agár ügyének reklámozását, hogy ez a nagy hagyományú vadászati mód, az agarászat ismét visszakerülhessen az őt megillető helyre vadászati kultúránkban!
Az egyesület kellő időben érdeklődött a szervezőknél a fellépés módjáról, de ezek meghaladták volna anyagi lehetőségeinket.
Teljesen váratlanul és felkészületlenül érte Keresztes János elnököt a 10-i felkérés, hogy csütörtökön és pénteken a "vadász színpadon" kellene valamilyen show műsort csinálni.
Eléggé ki vagyunk képezve a váratlan helyzetekre, de amit az utóbbi években tapasztalunk programszervezés címén, ezt már kénytelen vagyok valamiféle magyar szervezetlenségnek vélni...
Sorolhatnám a tavalyi példákat, amivel természetesen senkit nem akarunk megsérteni!
A pillanatnyi lehetőséget kihasználva megkezdődött a gyors mozgósítás, aminek eredményeként csütörtökön a 12,30-kor kezdődő "madarak, kutyák a színpadon" produkció keretében Keresztes János rövid bemutatkozó előadása és Szeifer Diána agáridomítási bemutatója lett a program része. A pénteki napon pedig Töpfner József és agarász barátaink magyar agaras felvonulása és előadása képezte a bemutatkozást.
Nem a szervezőkön, hanem Keresztes János leleményességén múlt, hogy mint fellépők, a VIP parkolóban kaptunk kényelmes helyet és élvezhettük a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vendégszeretetét.
A műsor előtt jutott idő némi kapcsolatépítésre is, melynek eredményét, vagyis a Vadászati Kulturális Egyesület elnökének, Oláh Csaba úrnak az ajánlását megköszönve, közkinccsé is teszünk!




A solymászok látványos harris héja röptetési programja után az OAE következett.
Keresztes János röviden ismertette az egyesületet és annak céljait, majd felkonferálta Szeifer Diana ifjú tagunkat, aki szórakoztató módon illusztrálta, hogy az agár ugyanúgy idomítható, mint bármely más ebfajta.
Gazdája kívánságára Hunor nem csak a nyúlüldözéshez ért, hanem kérésre meghajol, bólogat és még vagy harminc trükkre képes!
A bemutató alatt és után sokan és örömmel jöttek hozzánk érdeklődni a magyar agárról, vagy csak egyszerűen kutyát simogatni, amit az agarak gyakran kikövetelnek maguknak úgy, hogy bárkihez odabújnak...
Részt vettünk Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Miniszter ünnepélyes megnyitóján. Többen is ígértek támogatást munkánk folytatásához, többek között Pechtol János is.
A FeHoVa keretében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV), valamint az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK).
Elhangzott továbbá, hogy március végén Hatvanban megnyílik a Széchenyi Zsigmond nevét viselő vadászati múzeum, melyre az OAE is meghívást kapott.
Ha egy kis lépéssel is, de mégis léptünk előre a magyar vadászagár megmentésében, mert újabb támogatókra találtunk...
Volt némi időnk a standokon körülnézni és bekukkantottunk a kutyakiállításra is.
A küllemi bírálatra alapozott kiállítási milliő nem igazán vonzott bennünket, ezért inkább a trófeák, késesek, antikváriusok standjainál tátottuk a szánkat. Ide csak nézelődni, vagy sok pénzzel szabad jönni...
Nekem úgy tűnt, mintha tavaly ötletesebbek lettek volna a kiállítók és talán többen is voltak. A forgalmazókat leszámítva hiányoltam a nemzetköziséget is.
Mindent összevetve jó hétvégi program egy FeHoVa látogatás a természet, vadászat és horgászat rajongónak!
Néhány fotó az kiállítás nyitó napjáról:

Némi izgalom a szereplés előtt.
Igyekszem megtalálni a módját a magyar agár népszerűsítésének!
Mindenki agarat akart simizni!
Ilyet profi fotós ritkán lő! Ki gondolná, mennyi rajongója van a minőségi gyapjú termékeknek...
Látványos repítési bemutató a solymászoktól.
Az OAE bemutatkozása Keresztes Jánostól.
A nap sztárjai: Hunor és Dia!
Agáridomítás a FeHoVa vadász színpadán.
Trófeás vadak között...
Dr. Kun Edit köszönti az ünnepélyes megnyitó közönségét.
Fazekas Sándor miniszter megnyitó beszéde.
Ez a vizsla már inkább fácánt állna...
Az együttműködési megállapodás megkötése.
Egy interjú is lehet fárasztó munka...
Hunor rajongói gyűrűjében!


Valamennyi fotó a képgalériában, ide kattintva nézhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése